★ 399 gram ★

Alla inlägg under april 2012

Av Lisa - 15 april 2012 00:07

Så fick vår Lördagkväll bli! Denise har skrikit och skrikit oavbrutet hela dagen, förutom då vi åkte bil. Då somnade hon så gott.. Så jag är ganska övertygad om att hon har ont i magen.. Men det värsta är att hon inte vill äta. Hon har ätit dåligt ända sen inatt, och hon behöver ju verkligen all näring hon ska ha i sin lilla kropp.

Jag ringde upp till Barnavdelningen och rådfrågade dom och dom tyckte vi skulle komma upp en sväng. 

Efter en undersökning, en sväng ner på röntgen och sondsättning så begav vi oss hem igen. Det känns bäst att vara hemma trots allt.

Tarmarna rörde sig fint och allt såg bra ut på bukröntgen. Men hon hade en  jädra massa luft i magen. Hon har ju varit utan sonden i några dagar och jag brukar ju alltid tömma hennes mage på luft genom sonden, så nu när den varit borta så har hon väl inte riktigt lyckats göra sig av med luften på egen hand. Uppblåst och proppmätt känner hon sig garanterat. Stackars stackars lillan!!

Mormor har kämpat hårt med henne ikväll och sitter med henne i famnen jus nu också.. Snart är det dax för nattpasset och jag ber till gudarna (som jag inte tror på) att hon sover lite inatt, för jag (mitt dumma spån) har inte vilat nånting idag, efter att ha varit vaken rätt mycket även igårnatt..  Jaja, det ska nog gå bra.


Det vore väl själva fan om det skulle bli nåt nu när vi fått operationstid och allt!! Nä, det vill vi inte veta av!

Av Lisa - 14 april 2012 17:46

Nä, den där stugan var inget för oss. Priset var så bra så att man nästan kände sig tvungen att köpa. Haha, men det var väl det enda vi tyckte om med stället..  Det blev ett NEJ

 
Av Lisa - 14 april 2012 14:09

5 månader idag! Nu är vi ute på äventyr och ska titta på en sommarstuga!!! Tjohoo!

 
Av Lisa - 14 april 2012 09:01

God Morgon.. För er kanske! Själv har jag kämpat länge med en missnöjd liten bebbe som har ont i magen! Hon ville inte ens äta inatt och det är inte likt henne. Stackars liten!

Igår spenderades dagen i mormors knä för hennes del. Heeeeela dan hos mormor SOVANDES, förutom då vi tog en promenad på stan.. Bolaget närmare bestämt!

Hade en riktigt mysig dag igår faktiskt! Fredrik tog sig iväg till gymmet och jag fick mig en härlig löptur. Skönt att ha mamma här och få lite avlastning! Hon har INGENTING emot att mata och hålla Denise hela tiden. Framåt kvällen blev det god middag a´la Fredrik, ett glas vin och bara slappa i soffan.


Nu är man lite mör efter en halv vaken natt.. Idag har vi små planer på att titta på en stuga. Spännande! Tänk att få ha en alldeles egen sommarstuga! 

Av Lisa - 13 april 2012 16:44

Jag tar tillbaka det där med att Denise inte skulle vara ett dugg lik mig! 

Av Lisa - 13 april 2012 09:50

Efter en lugn och fin morgon hemma så packar vi ihop oss i bilen och åker mot sjukhuset. Efter halva vägen så börjar Denise se lite konstig ut. Hon försöker kräkas och det kommer snor och slem ur näsan och munnen. Hon blir alldeles skummig och bubblig runt munnen och saturationen sjunker snabbt. Gissa om jag fick panik? Fredrik också för den delen. Och precis då satt vi fast vid et rödljus.. Jag vred på syrgasen på full sprutt och knäppte loss bilstolen och lutade henne framåt. Jag var helt och hållet redo att börja göra mun mot mun, men jag lyckades få ut en massa slem med hjälp av en tvättlapp. 

Fredrik släppte av oss vid porten och jag sprang upp med ungen under armen och syrgastuben i andra handen.. PJUUUH! Nu är allt frid och fröjd igen, men jag kan konstatera att det här med att kräkas och att få slem i halsen inte riktigt är Denises starka sida.. Min stackare, hon är fortfarande liten och svag, men ibland glömmer jag bort det för jag tycker att hon blivit så stor!

 

pix

Av Lisa - 12 april 2012 17:08

           

Av Lisa - 12 april 2012 09:02

Tänk att av alla nappar vi har här hemma så blev det den här som blev favoriten. Napptermometern!

Köpte den igår men jag tycker inte riktigt att den verkar rättvis, men nu när jag tog mig tid att läsa beskrivningen (som jag aldrig tycker att jag behöver göra) så står det ju att man ska lägga på en hel grad.. Då stämmer det bättre. Isf landade vi på 37.4 i morgon temp.

Jag har sovit bra med min tös inatt! Hon har legat bredvid mig och snarkat hela natten. Hon åt vid halv tre och sen började hon knorra vid halv sex så jag fixade mat, men hon nobbade den totalt. Jag tror jag fick i henne 15 ml, sen somnade vi och hon åt inte förrän klockan sju.. Och sen sov vi tillsammans ända till NU!!! Så jag är faktiskt rätt så utvilad!

Idag börjar jag en DETOX kur! Chiropraktikern tyckte att jag verkade ha en massa slaggprodukter i kroppen och han föreslog en faste-kur på en vecka för att rensa kroppen på skit. Men jag känner inte riktigt att jag skulle pallar att fasta nu när man mår som man mår psykiskt redan, så jag köpte en detox kur istället. Man blandar nåt snuskigt med 1,5 l vatten som man ska hälla i sig under dagen.. Får väl se vad som händer. Man lär väl skita ihjäl sig och pinka varje kvart i några dagar! hihi

Imorgon kommer MAMMA hit!! Skönt! Känner faktiskt att jag behöver mamma. När man mår lite dåligt och känner sig sådär liten, så saknar man alltid mamma!   Sen har man ju kanske världens bästa mamma också så..    


Sen kommer jag med lite bilder på när Denise fick inviga sin nya rosa badbalja igårkväll!! Det är andra gången hon badar i hela sitt liv, men det kommer bli mer av den varan nu när vi äntligen gjort det igen.. Förra gången hon badade så fick hon en allvarlig infektion dagen efter, så jag har hela tiden sammankopplat badet med infektion.. Men nu har jag nog övervunnit den rädslan iaf!


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Ovido - Quiz & Flashcards