★ 399 gram ★

Direktlänk till inlägg 10 april 2012

Livet

Av Lisa - 10 april 2012 20:04

Goder Afton! Då var snart ännu en dag till ända. Jag tror Denise får sova här på sjukan inatt också Jag kanske är fit 4 fight igen imorgon efter jag knäckt till ryggen IGEN.. 

Var på vårdcentralen idag iaf och kollade upp vad det är för åkommor jag går omkring med.. Har ju lite smått ont i halsen också och man tänker ju på halsfluss och allt snusk man kan bära på, och hur Denise skulle reagera på det. Halsen såg okej ut, bara lite rodnad i svalget, men det är inget konstigt när man är förkyld. Samma sak i örat. Ingen öroninflammation, men det var väldigt rött där inne. Fick iaf Rinexin för örat och bihålorna, så nu hoppas jag att svullnaden i slemhinnorna ger sig!!!

Denise har varit lite kinkig idag.. Kan inte riktigt komma till ro. Men det är klart man måste få ha sånna daar också när man är bebis. Hon slet ut sonden imorse, och hon har inte fått någon ny. Vi tänkte väl att vi provar att vara utan och se om den verkligen behövs. Hon äter ju så pass bra. Men jag provade att ge henne Natrium i munnen.. Hon har ju det morgon och kväll.. haha. Hon tyckte inte att det var så gott, så hon sparade det i munnen ända tills hon satte det i halsen och se kom det lite kräk.. Inte alltför lyckat alltså.

Jag är trött och less!!! Förbannat trött och less. Funderar mycket på hur livet har blivit och undrar hur framtiden kommer att bli.. Kommer det nånsin att bli bra igen? Kommer man att hålla hela vägen?

Jag saknar mina vänner och min familj i Sollefteå. Jag har liksom ingen här. Ingen att prata med.. Det blir ofta ganska ensamt och jag drunknar lite i mina egna tankar och funderingar.. men men.. det blir väl bättre nån gång. Så här kommer det ju inte att vara för evigt i alla fall.. Det är ju inte så här det ska vara att skaffa barn. Visst, det är säkert en påfrestning att få barn på "normalt sätt" också. Nyfödda bebisar är krävande, så är det bara.. Men vi glömmer liksom bort att Denise är "nyfödd". För oss är ju hon snart fem månader, men i "verkligheten" är hon ju bara ett litet spädbarn på en månad.. Det blev en låååååång spädbarnstid för oss. Det är bara att hoppas och be att hon inte får en massa kompikationer och problem i framtiden. Att hon utvecklas som en fullgången bebis och inte har en massa skador.. Man vet ju ingenting, och ska jag vara ärlig så har jag inte läst så mycket om det heller. Det är bättre att inte veta. Vi får ta en dag i taget. Denise är unik, och kan inte jämföras med något annat barn.. 

 

 
 
Elin

Elin

10 april 2012 21:10

det är en helt annan påfrestning det ni har gått igenom än vad det är att få ett barn i rätt tid om man kan säga så. Ni har ju fått leva med en ångest som inte kan förklaras för någon annan än dom som själva varit med om det. Man kan inte föreställa sig hur det skulle vara att få ett barn så mycket förtidigt. Man är nog skör när man får sitt barn i "rätt" tid med alla rädslor som följer med. Hur är det då för er som har fåt åka berg och dalbana och inte veta om hon fixar det eller inte. Det måste ta på ens mentala hälsa!
Kramen om er! och stryk Denise på kinden på kinden från mig!

http://livtaget.blogspot.com

 
Klara

Klara

10 april 2012 21:12

Förstår att det är jobbigt då både du är sjuk och du måste tänka och ta hand om lilla denise :) Hur länge har ni bott i Övik? Själv har jag bott här i snart 2år och känner inte en kotte:S Kämpa på :)

http://kmv.blogg.se

Lisa

10 april 2012 22:23

Vi flyttade hit i somras. Min man hade jobbat här ett tag så vi tyckte det var bäst att flytta hit.
Känner inte alls många här jag heller. Jobbigt, när man är van att ha mammzen i huset mitt emot och att man träffar en massa folk man känner varje gång man går uitanför dörren.. Så var det i sollefteå.

 
Ingen bild

Yvonne Kvant

10 april 2012 22:11

Du har helt rätt Denise är unik på mer än ett sätt. Ett av dom är att hon vet vad hon vill. Om man går 40 veckor som normalt är så slipper man all den fruktansvärda oro och berg och dalbana som ni har varit med om i 17 veckor innan det kan ingen förstå om man inte har varit med om det. Skönt att du inte var sjukare.Javisst är det väl konstigt att när man behöver dom som mest så kommer dom inte.Kramar i mängder

 
petra

petra

10 april 2012 22:29

Åh jag känner så för din skull ja för er. Allt e så ovisst . O ja ni har gått igenom så oerhört mkt. Så här e de ju inte annars att få barn. Jobbigt att inte ha ngn nära som du kan prata med o ventilera.
Skickar en stor varm styrkekram tänker ofta på er

http://zupermamman.blogg.se

 
Ingen bild

Emma

11 april 2012 09:48

jag förstår verkligen att du saknar din familj och dina vänner. det är den stora nackdelen med att flytta till annan ort. och sedan är det ju en väldigt speciell resa ni är ute på. även om jag inte varit i din situation som kan jag förstå dina tankar. jag är själv en expert på att tänka o fundera alldeles för mycket för mitt eget bästa... jag tänker så himla mycket på er lilla familj och eftersom jag själv bor i övik skulle jag gärna finnas till för dig på något sätt. om du vill ha någon att träna med nån gång i veckan eller bara ut o gå eller vad som helst. du kan ju alltid få tag på mig via Fredrik (jag jobbar ju på samma jobb. du vet nog vem jag är)! jag vill iaf säga att jag tycker det är så fantastiskt att se bilderna på Denise nu. Hon har blivit så stor o jag blir alldeles varm i hela kroppen när jag ser hennes leende :-)

kram från Emma

Lisa

11 april 2012 09:57

Tack det var snällt av dig

 
Ingen bild

Klara

11 april 2012 18:05

Litet natrium-tips som vi fick på neo, eftersom dottern inte hade sond så länge. Hon fick suga på ett finger med gummihandske på, så när vi sprutade in natriumet så sög hon i sig det rätt snabbt. Fortfarande äckligt men det är bättre än att stoppa in t ex nappen som de inte ska behöva förknippa med äckel. :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa - 8 juni 2016 15:54

Ja ibland har man verkligen otur. Har varit frisk länge nu och var inte alls orolig för att börja jobba.. Och så får jag ett bett av något slag.. Som växer och växer och till slut kan ja inte sitta på ena skinkan (där bettet sitter) . Slutade med...

Av Lisa - 5 juni 2016 22:34

            Igår!!! Det var längesedan jag skrattade så fruktansvärt mycket. Dom är ju helt sanslöst roliga mina Småstads-grabbar! Jag bara älskar dom. Det var inte så mkt att fundera på när man hörde att dom skulle hit. Hade docl gärna stann...

Av Lisa - 1 juni 2016 20:36

Sommar än en gång! Känner mig glad och lycklig och full av hopp idag! Det har varit ett tufft år och jag har inte riktigt fått ordning på alla bitar än, men är på god väg.     Hej jag heter Lisa, och jag är en beroende! Ja, så presenterar jag m...

Av Lisa - 19 februari 2016 19:29

Tror ni den här lilla tjejen lägger sig lycklig ikväll? Första ridturen En bra dag med hundar hästar och kaniner. ...

Av Lisa - 17 februari 2016 07:45

Hej på er! Det var längesen jag visade mig här, men nu kikar jag in och bjuder på en låt som jag gjort..  Eller.. texten har min syster skrivit och den handlar om mig. Melodin har jag gjort. och det är jag som står för sång och gitarr     https...


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Skapa flashcards