★ 399 gram ★

Alla inlägg under februari 2012

Av Lisa - 16 februari 2012 11:44

Trött tjej, redo för hemfärd på Måndag!

 
Av Lisa - 15 februari 2012 22:30

1434 gram och ett stort lass med bajs! Så avslutades kvällen här hos oss! Mamma är nöjd, bebis är nöjd och vi har haft moster på besök!  Natti Natti!

 

Av Lisa - 15 februari 2012 16:48

Tankar.. Ja, nu börjar det nog närma sig. Det börjar brännas. Snart dags för hemfärd. HEM?! Det låter konstigt, det känns konstigt.. 

Jag har inte tänkt förut på hur det kommer att kännas att möta alla människor. Alla mina vänner och släktingar, folk som läst om oss i tidningen.. Folk över huvud taget! De enda människorna jag träffat på tre månader är läkare, sköterskor, mamma, Fredrik och Syrran och hennes familj.. Det är nästan så att jag känner mig nervös! Hur ska jag bete mig? Vad kommer folk att säga? Hur kommer jag att reagera? Kommer folk att se annorlunda på mig efter det här? Mycket har hänt, och mycket har förändrats, men jag tror ändå att jag är samma gamla Lisa, men kanske med en annan syn på vad som är viktigt.. och möjligtvis en aningens mer gråtmild än folk är vana att se mig! Jag har alltid varit en sån som ALDRIG gråter. Inte till filmer, inte när jag blir ledsen.. Nä, typ aldrig. Jag biter ihop..   Nu är det INTE så längre! Jag kan gråta åt vad som helst. Ibland behöver jag bara tänka på något sorgligt, eller något glatt så kommer tårarna. Känns lite annorlunda, men det är inte farligt (som jag alltid har trott)

 De tårar man sväljer är mycket bittrare än dom man fäller.

Tårar är själens språk och känslornas röst.

Tårar är själens sommarregn.

Finns hur många kloka ord sm helst som handlar om tårar. Förr har jag bara tyckt dom varit löjliga, men nu förstår jag!


Av Lisa - 15 februari 2012 12:54

Kul att somna två vakna fyra, somna om efter en timme och vakna halv sju! Näe, fy! Jag behöver min sömn! Måste ju passa på att sova medans jag har "barnvakt" på nätterna.. Sen blir det nog inte mycket ordentlig sömn på ett tag, så det vore ju skönt om man kunde få sova uuuuuut nu! 

Stack iväg på provtagningen vid halv åtta, sen upp och mata bebis, sen iväg på spec MVC på efterkontroll.. Sen tog jag med mig Denise i vagnen och matade både henne och mig själv ute i dagrummet! Så nu har hon "ätit ute" för första gången!

Dom tycker att hon ökar för dåligt i vikt.. Och det kan jag ju såklart hålla med om.. Det kan vara så att hon kanske behöver lite fetter och så intravenöst för att öka. Men det hoppas jag såklart att hon slipper. Flytten verkar vara på gång i vilket fall. Dom menar på att hon kan lika gärna vara i Övik och öka i vikt. Det finns säkert en dietist där också.. Sååå, vi får se när det blir.. Antingen om ett par dagar, eller kanske nästa vecka. Sååå jobbigt att inte veta! 

Jag har ju en massa praktiskta grejjer att fixa innan vi åker. Besök till olika mottagningar och meddela att jag inte är kvar längre, så dom får skicka över mina papper till Övik.. osv..  Jag har lite lätt för att stressa upp mig när jag inte har full kontroll på allt, märks det?? (det märks på hela det här inlägget)


Over and out.. En väldigt trött och vimsig Lisa...

Av Lisa - 14 februari 2012 19:18


Dagens bebis! 

Vi mår bra idag.. Vad mer kan man säga? Känns så skönt att ens kunna säga så! Vi mår bra!!! Jag har varit på gymmet även idag. Idag fick det bli Body Pump. Måste ju utnyttja gymkortet så mycket jag bara kan nu innan vi flyttar.. Löste ju månadskort för 715 spänn i Torsdags.. Jaja.. Sånt som händer..

Det är tydligen diskussioner huruvida Denise är redo för flytt eller ej..  Någon tycker att hon är redo och mår bra, medans någon annan tycker att hon behöver lägga på sig lite mera vikt innan dom törs släppa henne.. Vad tycker jag då??  Jag tycker som  den som har rätt ;) (smart drag va) Nä, men jag kan nog hålla med om att det vore skönt om hon gick upp mer i vikt.. Men samtidigt så kan hon ju gå upp i vikt även i Övik.. Frågan är bara Hur stark är hn egentligen? EGENTLIGEN?? Hur skulle hon reagera på en ny infektion till exempel?? Ja, det är mycket man ska fundera över och oroa sig över, men jag tror att vilket beslut det än blir så är det det rätta. Jag tror inte att vi blir ivägskickade pga platsbrist eller pga pengar eller nåt sånt. Dom släpper inte Denise om dom inte är säker, det litar jag helt och fullt på!

Nu ska jag strax upp och göra överföring igen.. Sen blir det matning och sen sängen för mig.. Ska upp tidigt och ta prover imorgon.. Sen är det dax att sätta sig och gå igenom min journal med läkare och barnmorska. Inget jag ser fram emot.. Det kommer bli tungt!!

Av Lisa - 14 februari 2012 10:14

God Morgon! Har precis varit upp och gjort en av dagens tre stomi-överföringar på min lilla prima-donna! Det gick smärtfritt och hon höll sig lugn. Nu är vi uppe i 4ml varje gång så att hon inte ska förlora så mycket näring!

Doktorn sa att hon är på gränsen till att behöva CPAP.. Och ärligt talat så är jag inte alls förvånad. Jag är snarare förvånad att hon klarat sig i grimma så pass länge som hon gjort. DOm hade tagit en blodgas och den visade att hon hade lite högre koldioxidhalter i blodet.. Men vi får se. Hon var ju lite dippig igårkväll, och även nu på morgonen. Det är väl jobbigt att andas helt själv helt plötsligt, och hon har ju nästan ingen syrgas alls (0,02) och ibland får hon till och med träna ur grimman för hon syresätter sig så pass bra.. Men när hon blir trött så blir det jobbigt. När hon sover djupt, och när hon blir arg/stressad så kan det bli jobbigt ibland också, och då kan man behöva skruva upp syrgasen lite.. Det är inget som jag känner att jag är orolig för egentligen, men tråkigt för henne om hon måste ha cpap igen eftersom hon avskyr den så mycket!


Grattis Denise på 3 månader-dagen!!      Du får 3 hjärtan av mamma på alla hjärtans dag!!   Fast egentligen är du värd en miljon hjärtan, men det får inte riktigt plats här!!

Av Lisa - 13 februari 2012 20:33

Ja, och så här höll hon på i typ en halvtimme! hihi. Lilla pluttan!


Idag har jag pysslat med Denise och haft henne på skötbordet! Såååå mycket enklare och smidigare än att tvätta henne i sängen. Dessutom så finns det en värmelampa ovanför skötbordet, så man behöver inte oroa sig lika mycket över att hon ska frysa! 3 gram tyngre idag.. Det går uppåt iaf, men i snigelfart!

Jag tog lite egentid och stack iväg till gymmet idag! Körde CXWORX och sprang lite på löpbandet, så imorgon lär jag ha ont både här och där.


Jag tycker att Denise har varit lite dippig idag.. Särskilt nu på kvällen. Hon ligger och håller andan och dippar i puls och saturation.. Så pass mycket så att jag blir helt svettig. (jag är ju van vid det här laget, så hon måste sjunka ganska lågt innan jag blir svettig) Men hon kanske bara är trött.. Dom hade tagit infektionsprover idag iaf och dom var helt negativa, och imorgon är det nya prover, tror jag iaf.. Jag tycker att det är skitbra att dom tar prover så ofta som dom gör. Ett litet stick, och man får veta MASSOR!


Imorgon är Denise 3 månader!! 


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Ovido - Quiz & Flashcards