★ 399 gram ★

Alla inlägg under februari 2012

Av Lisa - 18 februari 2012 13:12

Goddagens! Slog upp mina gröna klockan HALV ELVA idag! Herre gud vilken sovmorgon! Men jag var ju inte i säng förrän runt två inatt, så då får man sova länge!

Kom "hem" runt tolv efter en myisig kväll hos syster, men mycket godis och mycket skratt. Tänk att man aldrig blir less på den där Appen. Vet inte hur många videos vi gjort, och vi skrattar lika mycket varje gång. (Talking Funny Mirrors heter appen) Den har förgyllt många tråkiga dagar!

Kunde ju såklart inte gå och lägga mig när jag kom "hem" inatt, så jag sprang upp till stumpan och matade henne och surrade lite med sköterskan. Idag är Denise lite tröttis. Kan det vara vaccinet? Hon är ganska varm, lite gnällig och väldigt trött. Dom skulle ta prover på henne nu för säkerhets skull.

Jag tänkte sätta igång och rensa lite på rummet! Jag tycker inte att jag har så mycket grejjer här, men jag slår vad om att när jag väl börjar packa så kommer jag bli förvånad över hur mycket det egentligen är!


Ha en bra dag!!!

 

Av Lisa - 17 februari 2012 20:55

Godis och snask hos syster! Ja nu har jag tryckt i mig godis så det står ut genom öronen, för att fira att jag gått ner alla mina gravid kilon haha!


Denise har fått tre vaccinations sprutor idag.. Precis innan hon skulle stickas så gav jag henne en droppe socker på nappen.. Den satte hon i halsen och hon slutade andas.I "vanliga"  fall brukar hon bara hålla andan en liten stund när hon sätter i halsen, men nu blev det värre. Hon blev helt blå, sjönk i puls och saturation och blev helt livlös.. Hon andades inte!! Till slut fick sköterskorna plocka fram "Neo Puffen" och hand-ventilera henne en stund.  Efter några hemska minuter kom hon tillbaha och andades själv igen, och jag började såklart grina som vanligt!  Jag kommer ALDRIG mer våga ge henne nåt i munnen känns det som nu..  Hur ska hon nånsin kunna få lära sig att äta om jag ska vara rädd att hon ska kvävas?? Men hon behöver nog bli lite större och starkare så fixar hon det säkert bättre.

Nu är hon iaf vaccinerad mot RS-virus och sen dom här "vanliga" bebis-vaccinationerna.. Så nu är jag beredd på att hon kanske blir lite febrig och så.. Men vi får se. 


Vill ni ha ett gott skratt? Då kan ni ta och titta på mitt senaste klipp på Videofy! haha."Nu har det spårat ur totalt"  Jag kommer ångra att jag la upp den där filmen en vacker dag! Men just nu håller vi på att skratta ihjäl oss åt den!

Av Lisa - 17 februari 2012 14:37

Tänk att man kan älska någon så mycket!

 
Av Lisa - 17 februari 2012 08:56

Ibland är man ambitiös! Vaknade tidigt och stack iväg till gymmet! Nu är jag på väg "hem" VRÅL hungrig och kaffesugen! Det här ska bli en bra dag!!!!

 
Av Lisa - 16 februari 2012 21:05

Gjorde en grej idag bara på skoj.. Jag är inte en sån som brukar räkna kalorier när jag äter. Jag försöker bara få i mig så mycket proteiner som möjligt.. Undvika onödigt mycket fett och sådär. Ja ni vet.. VAra lite "halvnyttig" Men idag tänkte jag att jag skulle kolla vad jag får i mig.. och så här såg det ut!  

Rätt lite kalorier, men va fan!! Nästan HÄLFTEN är ju fett! Jaja, fett är bra! Jag tycker det är rätt skoj att laborera med mat, olika dieter och sånt där. Men nu när man är här så blir det inte så mycket planering. Jag bara tar nåt när jag är sugen, och det blir oftast inte så mycket.. Förutom när Fredrik är här. Då svullar vi!!! Jaja.Tidsfördriv

Har tvättat och vägt lilla stumpan iaf.Nu väger hon 1470 gram! Det går stadigt uppåt. Hon verkar dock ha lite ont i magen idag min stackars lilla plutt. Hon kämpar och krystar och grimaserar och glömmer bort att andas. Stackars liten! Men det kommer väl ett lass med skit snart då kan jag tro, och det är ju bra!


Nu blir det en kopp te! Och det tänker jag INTE notera i kost tabellen!

Av Lisa - 16 februari 2012 17:01

Ja då har man fått dagens dos av nerver, tårar och hjärtat i halsgropen! Jag gick iväg en sväng och käkade lunch och tog mig en promenad i snöyran.. När jag kommer upp på avdelningen igen så ser jag en massa folk i vår sal.. Röntgenpersonal och röntgenapparaten HOS DENISE! Vad är det nu då?? Jo, hon hade gjort en dipp, och efter det så räknade dom hennes andetag och upptäckte att hon andades över 90 andetag/minuten.. Det brukar kunna vara ett tecken på att något är fel, så det togs infektionsprover, blodstatus, blodgas, och en lungröntgen.

Gissa om jag drogs tillbaka till allt som hände förra gången vi var på väg att flytta?  Jag tog upp Denise i famnen och satt i fåtöljen och höll henne hårt tills vi fick provsvaren. Infektionsproverna var NEGATIVA!  Då brast det och jag började gråta (som vanligt) Jag blir ju så rädd!!! Lungröntgen visade inget heller, men man fortsätter hålla koll på andningen.. Hon kan ju ha ont nånstans också. Ont i magen kanske?  Jag hade nästan glömt hur fort det kan gå, hu fort det kan vända, hur fort hoppet kan slitas ifrån en. Nu var det ju ingenting, men det blev en kraftig påminnelse att inte ta någonting för givet!

Älskar dig över land och hav!!

 

Av Lisa - 16 februari 2012 13:02

Idag kom även mamma med på ett hörn.. hehe


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Skapa flashcards