★ 399 gram ★

Direktlänk till inlägg 29 februari 2012

Kaos

Av Lisa - 29 februari 2012 22:38

Ja, det har tydligen uppstått nåt slags kaos på avdelningen! Det fick jag då verkligen höra nu innan jag gick hem..

Har ju märkt att det droppat in en hel del patienter och att det varit full rulle idag.. Men nu när klockan började närma sig tio så ringde vi på klockan och sa att vi tänkte gå hem och sova.. Då var dom mitt uppe i en transport så vi var tvungen att vänta en kvart sa "vår" sköterska. Det var väl okej, helt förståeligt..  Efter ca 40 minuter stövlar en annan sköterska in, flåsandes och ser väldigt irriterad och less ut. Hon talar om vilket kaos det är och hur jobbigt det är för henne att springa fram och tillbaka  och att hon minsann jobbat si och så många timmar längre än hon egentligen skulle och att hon är helt slut.. Hon hade minsann inte ens hunnit läsa om patienterna osv osv.. "Men jag får väl sätta mig här ett tag då så du får gå hem"...

Hon talade även om att många i personalen blivit sjuka, och är dunderförkylda.. Så nu väntar jag bara på den stora smällen då Denise blir jättesjuk..  

Det värsta jag vet är sjukvårdspersonal som verkar vara less på sitt jobb! Känns det tryggt att lämna sitt barn med någon som är totalt less och kanske struntar i både det ena och det andra?

Nu är det ju inte säkert att det är så, men just den här människan har jag fått dåliga vibbar av.. En kväll fick jag hjälp av en annan sköterska med att byta stomipåse på Denise.. Då stövlar den här sköterskan in och säger: "Ska vi åka eller?"..   ja.. oförskämt är bara förnamnet..


Äh, känner mig lite irriterad just nu. Dels för att jag är RÄDD att Denise ska bli sjuk nu när det är så mycket patienter på avdelningen och personalen går från rum till rum och dels för att jag hade tänkt komma lite senare imorgon för jag ville träna och uträtta ett par ärenden innan jag kommer till sjukhuset.. Men nu vet jag inte om jag vill det längre!! Om jag är där så behöver hon bara vara i närkontakt med mig.. Om jag inte är där så är det förmodligen flera olika som tar hand om henne, och just nu känns det livsfarligt!!

 
 
Elin

Elin

29 februari 2012 23:15

jag låg på barn när jag fått min yngsta son A, han hade problem med sockret och första natten jag skulle sova där så (jag är ju rökare) ville jag gå ut och röka så jag sa till nattsskn att jag ville gå ut och hon kommer rusande med ett papper om hur farligt det var att röka när man ammar (JO jag vet det, jag hade 3 barn tidigare) men till saken hör att jag inte tordes göra som jag ville utan lät bli men det slutade med kaos för mig för jag var nyförlöst (hormoner som studdsar lite som dom vill) plus oro för min lilla prins, som tur va så träffade jag aldrig den ssk igen (vilket jag är mycket tacksam för) men en annan natt så var det en av dom som jobbade som sa så här "Du vet att det är farligt att röka och du är vuxen du behöver inga pekpinnar" det jag ville ha fram är att man ibland måste tänka på vad man säger och det borde dom veta. Jag tycker du är tuff som vågar säga till det skulle nog inte jag våga göra.

http://livtaget.blogspot.com

 
Anna

Anna

29 februari 2012 23:18

Men usch, så där får det inte gå till!! Det är ju tillräckligt jobbigt som det är, det sista man behöver är ju att oroa sig för oengagerad personal!! Hur kan dom gå till jobbet sjuka?!

http://www.wockatzmirakel.blogspot.com

 
Sofie

Sofie

29 februari 2012 23:22

Usch såna människor ska inte jobba inom vården!! Man ska vara medveten om sin arbetssituation, att det kan hända att man får jobba över, det ska inte gå ut över patienterna.. Och man ska INTE beklaga sig över patienterna.. Det får man ta med sin chef om man känner att det är så illa.. Jag jobbar på akuten (förutom nu när jag är grav ledig) och där händer det ofta att man inte får lunch eller vila eller toa paus.. Men för det kan man inte gnälla när man har med sjuka människor att göra.. Man jobbar med det man gör för att man älskar sitt jobb.. Iaf jag..

Stora lycko kramar till er och jag håller tummarna för att Lilla Denise får vara frisk!! <3

http://sessankarlsson.blogg.se

 
Ingen bild

Yvonne Kvant

29 februari 2012 23:42

Jag förstår att du är irriterad för det är verkligen inte proffsigt
gjort av henne. Sådant ska hon ta med sina kolleger. Hoppas att morgondagen har sol med sig. Kram

 
Ingen bild

Stina

29 februari 2012 23:44

Det var det värsta jag hört! Ta reda på vad hon heter (de bär väl namnbricka?) och klaga till enhetschefen! Sådär beter man sig bara inte! Oavsett hur stressigt det är så är det fan bara för henne att bita ihop, hålla god min och göra sitt jobb - och det utan att lägga nån slags skuld på dig på detdär osmakliga sättet! Tvi vale vilken människa!

 
Ingen bild

Jennifer

29 februari 2012 23:48

Hej! Förstår din oroskänsla, och man kan ju undra hur viss personal tänker ibland. Hoppas innerligt att Denise klarar sig från förkylningen, både hon och ni har haft nog! Undrar om hon har en sköterska inne hos sig jämnt när ni är borta, eller ligger hon själv och blir tilltittad ibland?
Sänder massa Styrkekramar!

Lisa

1 mars 2012 06:18

Dom gånger jag går iväg mitt på dagen så är det någon hos henne hela tiden. Så dom avsätter en person till Denise, så visst kan jag förstå att jag kanske måste anpassa mig efter dom ibland. Så jag brukar fråga om det finns någon tid som är bättre eller sämre för mig att smita iväg nån timme...
Men på natten så drar dom ofta ut henne till en annan sal där dom kan ha koll på henne genom ett litet fönster från expeditionen

 
Ingen bild

Anna

29 februari 2012 23:57

Nä usch, jag förstår dig precis! Har själv jobbat i perioder på sjukhus och man blir ju nästan mörkrädd på vissa avdelningar. Du resonerar helt rätt med att vara försiktig för Denise skull, tyvärr kommer såna perioder när man som vårdpersonal får slita häcken av sig. Men att det går ut över dig (och säkert andra patienter/anhöriga) är ju fruktansvärt oprofessionellt! Ser du inte sköterskorna sprita händerna då de kommer in i rummet så tveka inte på att ifrågasätta! Lyfter dom ut Denise, be dom använda förkläde (om de inte redan gör det). Man kan aldrig vara för noga när det gäller så små barn. Peppar peppar att allt går bra!

 
sara

sara

1 mars 2012 00:03

Usch då det måste vara skit jobbigt för er att gå hem när man får en sån som ska ta hand om erat barn. Du verkar inte lika glad å nöjd över detta sjukhuset som det i umeå =/ men vad ligger hon på för avd. nu e det med vuxna eller typ barnsjukhus? hoppas verkligen att eran lilla solstråle klarar sig från sjukdomar.

http://www.dubidub.blogg.se

 
Marina

Marina

1 mars 2012 02:08

Fy faaan vilken oproffisionell människa!!
Va arg jag blir! Du borde ta upp de med chefen på denna avdelning!

http://Www.erikssonxtre.blogg.se

 
Nilla

Nilla

1 mars 2012 06:25

LISA det här är inte okey. Personalen får inte lägga sina beskymmer på dig och jag tycker du ska göra ett klagomål. Vet inte hur man gör i ditt landsting men det brukar finnas på hemsidan. Det är jobbigt att göra klagomål men om vi inte säger ifrån blir det inte någon bättring.
Ditt klagomål kan göra att någon annan slipper bli bemött på det här viset.
Måste tillägga att jag tycker Denice är så fin och jag har blivit "kär" i henne.
Ha det så bra ni kan
Gunilla

http://axelsmormor.blogg

 
monica

monica

1 mars 2012 08:33

Hej!
Jobbar själv på en neoavdelning och så får man inte bete sig. Du ska känna dig trygg med att lämna Denise hos personalen och inte vara orolig över att lämna henne. Ta upp detta med chefen på avdelningen, även det med att läkare har smycken på sig tycker jag du ska ta upp med chefen! Hoppas du kunnat sova ändå!
Många kramar till dig!!!

http://www.tilltoppformen.blogg.se

 
Ingen bild

Maria

1 mars 2012 09:33

Vi sjukvårdspersonal kan verkligen få springa skiten ur sej och ha kaos runt omkring oss MEN det får och ska aldrig gå utöver patienter eller anhöriga. Visst får man tänka än det ena än det andra men ALDRIG slänga ur sej saker inför patient eller anhörig. Det hör till professionen tycker då jag!! Så dåligt av denna sköterska. Och ens yppa nåt sånt till en mamma som verkligen finns för sin dotter och vänder sej ut och in för att göra allt för sin henne - slå dövörat till säger bara jag!

 
Ingen bild

Moster S

1 mars 2012 09:48

Väldigt oprofessionellt. Hur det är på avdelningen är inte ditt problem. Även om det är tokstressigt får man lov att lägga det åt sidan och bemöta varje patient + anhöriga med respekt. Det är viktigt att ansvarig SSK kan "lugna ner" situationen genom att vara här och nu, speciellt om det är kaotiskt runt omkring. Det tjänar alla på!

 
Marica

Marica

1 mars 2012 10:41

Så där får INTE är en profesionell sköterska bete sej! tycker som många andra att du ska ta upp detta med avdelningschefen! En söterska får bara inte bete sej som hon gjort, så enkelt är de! Och jag förstår dej i de att de måste kännas tufft att lämna det käraste man har till någon som verkar less och oengagerad!

http://liquei.bloggplatsen.se

 
Jenny

Jenny

1 mars 2012 12:48

Men herregud!!
Säg till enhetschefen. Sjukhusdirektören...vem som helst.
Var inte rädd att säga till. De får inte betee sig hur som helst.
Du kan säga att du inte vill ha den sköterskan hos din dotter.
När jag låg i Sundsvall sa jag till att jag inte ville ha en speciell sköterska och då slapp jag det.
Du ska mår bra. Denise ska må bra. Du ska kunna slappna av. Annars kommer det nog en dag när du inte orkar mer. Man måste få tid att andas. Att vara för sig själv. Hämta krafter.

http://www.youaremyworld.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Anci

1 mars 2012 23:03

Åh, hoppas det inte blir nåt allvarligt av det hela...

Problemet med Övik är ju att det är en allmän barnavdelning (0-18 år) och väldigt liten personalstyrka.

Om det är som när vi var där så delade de iaf upp den lilla personal som fanns på infektionssidan och den andra sidan korridoren, för att minska risken för smittspridning.

En del personal går man helt enkelt inte ihop med, det räcker med en liten kommentar EN gång så är relationen förstörd. Vi föräldrar är ju så bräckliga redan efter allt vi varit med om med våra små EPT-barn och ALLT går direkt in i våra hjärtan...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa - 8 juni 2016 15:54

Ja ibland har man verkligen otur. Har varit frisk länge nu och var inte alls orolig för att börja jobba.. Och så får jag ett bett av något slag.. Som växer och växer och till slut kan ja inte sitta på ena skinkan (där bettet sitter) . Slutade med...

Av Lisa - 5 juni 2016 22:34

            Igår!!! Det var längesedan jag skrattade så fruktansvärt mycket. Dom är ju helt sanslöst roliga mina Småstads-grabbar! Jag bara älskar dom. Det var inte så mkt att fundera på när man hörde att dom skulle hit. Hade docl gärna stann...

Av Lisa - 1 juni 2016 20:36

Sommar än en gång! Känner mig glad och lycklig och full av hopp idag! Det har varit ett tufft år och jag har inte riktigt fått ordning på alla bitar än, men är på god väg.     Hej jag heter Lisa, och jag är en beroende! Ja, så presenterar jag m...

Av Lisa - 19 februari 2016 19:29

Tror ni den här lilla tjejen lägger sig lycklig ikväll? Första ridturen En bra dag med hundar hästar och kaniner. ...

Av Lisa - 17 februari 2016 07:45

Hej på er! Det var längesen jag visade mig här, men nu kikar jag in och bjuder på en låt som jag gjort..  Eller.. texten har min syster skrivit och den handlar om mig. Melodin har jag gjort. och det är jag som står för sång och gitarr     https...


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Ovido - Quiz & Flashcards