★ 399 gram ★

Direktlänk till inlägg 28 februari 2012

Ljudböcker och skitsnack

Av Lisa - 28 februari 2012 06:37

God Morgon! Nu har jag kommit på det här med ljudböcker! Jag gillar ju inte att läsa, så varför inte prova en ljudbok? Så nu sitter jag och laddar ner lite Camilla Läckberg.. Men som jag förstått det så ska dom böckerna plöjas igenom i en viss ordning. Någon som vet?? Vilken är först? Just nu har jag "Olycksfågeln".. 


Jag blev glad igår när Fredde kom till sjukhuset.. Eller ja, både glad och en klump i magen. Det första han sa var att han gjort av med 9000kr! VA? NIO TUSEN?? Va fan ska vi leva på? Men när jag fick höra vad han köpt så spelade det ingen roll längre! Han hade varit in på körskolan och köpt ett paket med körlektioner, teori, riskettan, halkbanan och allting. Första körlektionen är idag!!! Tjohooo! Vi behöver VERKLIGEN ett körkort i den här familjen! Kosta vad det kosta vill. Vi får leva på gröt och nudlar den här månaden haha!


Har fått  flera frågor om ÖVERFÖRINGAR, vad är det? Jag ska tala om det igen, för er som undrar. Denise har ju alltså en tillfällig stomi. Och för att den nedre delen av tarmen (som går ner till rumpan) inte ska tyna bort så har man kommit på ett sätt att få den att arbeta. Man tar helt enkelt bajs som kommer ut i stomipåsen, drar upp det i en spruta. Sen för man ner en tunn kateter i tarmen och sprutar långsamt ner bajset som sedan kan komma ut den naturliga vägen! Det är även bra för näringsupptaget eftersom bajset inte är "färdigprocessat" när det kommer ut i stomin.. (det var dagens skit-snack)


Var tog träningslusten vägen?? Nä, jag tror jag sticker iväg och kör ett pass mitt på dagen istället. Nu väntar jag på att Hemköp ska öppna så jag kan cykla ner och hämta ut min Manuka Honung som jag beställt!

Någon som undrar vad det är? Då kan ni läsa om det HÄR . Jag tänker iaf börja äta den varje dag! Och en fågel viskade i mitt öra att hälsobutiken Life kommer att börja sälja honungen, med ensamrätt.. Så den kommer snart finnas nära till hands!

Kan ni tänka er att det här är Denise?? Titta på hennes hud och hennes öron som inte är riktigt färdigutvecklade. Älskade lilla barn som kämpat så hårt alla dessa veckor!    

 
 
Ingen bild

Marie

28 februari 2012 07:29

Hej. Här kommer hela serien i ordning.Isprinsessan,Predikanten,Stenhuggaren,Olyksfågeln,Snöstorm och mandeldoft,Tyskungen,Sjöjungfrun,Fyrvakten,Änglamakerskan. Och jag kan varmt rekomendera dessa böcker.Följerdin blogg. Kram till er. Mvh Marie

 
Ingen bild

GunBritt

28 februari 2012 08:26

Isprinsessan är första boken....själv är jag beroende av ljudböcker för att kunna göra nått.....men dom är bra att ha för händerna är ju fria :)Kram till er!

 
Ingen bild

Moster S

28 februari 2012 09:22

Go morron! :) "Isprinsessan" är först. Jag har alla böcker o det är bäst att läsa dom i kronologisk ordning eftersom man bla får följa polisen som det handlar om, och hans familj. Jag hoppas verkligen att hon skriver fler böcker i den serien för dom är verkligen kanonbra!

 
Ingen bild

Emma

28 februari 2012 09:25

Isprinsessan är första boken :) sen kommer predikanten, stenhuggaren, olycksfpgeln, tyskungen, sjöjungfrun, fyrvaktaren och sist änglamakerskan :)

 
Ingen bild

Jennifer

28 februari 2012 09:25

Hur äter du honungen? Jag är ju en te-drickare men det gick ju inte ha det där i. :)

Lisa

28 februari 2012 16:30

Jag tar den bara på en tesked och suger på den en stund! Gott gott

 
Ingen bild

Yvonne Kvant

28 februari 2012 09:33

Hur gammal är Tummelisa ungefär. Har följt er hela vägen men tycker att det är ssssåååå längesedan. Men kämpat det har hon verkligen gjort, ni med. Kram

 
Ingen bild

Leena

28 februari 2012 10:20

"Isprinsessan" är först och sen "Predikanten".

 
Maria

Maria

28 februari 2012 10:44

Isprinsessan ska du lyssna på först. Sedan kommer Predikanten, stenhuggaren, olycksfågeln, Tyskungen, sjöjungfrun, fyrvaktaren och Änglamakerskan. Hoppas att jag inte glömde någon nu. Man måste absolut inte ta dem i ordning men behållningen blir ändå större om man gör det eftersom det är många personer man får följa genom alla böcker. Älskar dessa själv så ett bra val måste jag säga!

Angående Denise är det helt otroligt att den lilla lilla skrutt på bilden ovan nu är en alldeles bedårande bebis! Så söt är hon - och väldigt lik sin mamma tycker jag det ser ut som.

Kram kram

http://blogg.mama.nu/fanea

 
Ingen bild

Anci

28 februari 2012 11:10

Åh, lilla gumman!
Huden som är så tunn att den är helt genomskinlig och går sönder för minsta lilla ovarsamhet, det jobbiga med att inte få stryka på sitt barn, öronen som inte har "lossnat" från huvudet", ögonen som är slutna så man inte kan titta henne i ögonen...
<3

 
Ingen bild

Nettan

28 februari 2012 11:17

Hallå Lisa, länge sen jag skrev nåt.
Roligt att läsa om Debises framsteg och att ni fått flytta hemöver!
Ordningen på böckerna kan du hitta här: http://www.camillalackberg.se/Mina-bocker/
Jag har läst/lyssnat på alla hennes böcker men inte i ordning - det gick bra iaf!
Jag lyssnar på ljudböcker via iphonen, har ett abonnemang på www.storytel så att jag kan lyssna obegränsat.
Såg att jag kan "skänka bort" en ljudbok för nån som vill prova, om du är intressead kan du skicka över din mailadress till mig via mail eller FB så fixar jag det!

Ha de gott och ta hand om er!

KRAM
Jeanette Lidbom, sollefteå

Lisa

28 februari 2012 16:33

Åå va snällt! Tack gärna! Jag skriver på fejjan

 
Ingen bild

AT

28 februari 2012 11:37

Gå in på läckbergs hemsida så ser man ordningen där :).
Sen vill jag tipsa om Storytel, för typ 169 :- i månaden kan du lyssna på hur många böcker du vill.. Kanoners :).

Hoppas ni får en fin dag.
Kram

 
Linda - Hugos mamma

Linda - Hugos mamma

28 februari 2012 11:51

Jag läste några av läckbergs böcker i somras.. Tröttnade eftersom det var sån liten text. Den första är isprinsessan, predikanten, stenhuggaren, olycksfågeln, tyskungen, sjöjungfrun och fyrvaktaren.

Just nu läser jag Mari jungstedts böcker, kan rekommendera dem! :)

http://Enlitenbebisimagen.blogg.se

 
Ingen bild

Ciczi

28 februari 2012 12:57

Ljudböcker är underbart skönt att lyssna på. Min favorituppläsare är Tomas Bolme. Rekommenderas varmt. Han har läst in massor så det finns en del att välja på. Och kramar till Denise. Stora tjejen.

 
Mila

Mila

28 februari 2012 13:20

Ja! Denise har verkligen blivit en stor bebis nu och det är så himla roligt att vi fått/får följa med på eran resa. Så roligt att läsa om alla framsteg. Denise är verkligen ett föredöme för extremt förtidigt födda barn! Håller alla tummar för att hon ska fortsätta utvecklas!

En fråga till om stomin, när är det tänkt att sammankoppla tarmarna igen?

http://milagoss.blogg.se

 
Ingen bild

Hariret

28 februari 2012 14:52

Tycker du gör ett bra val som läser Camilla Läckbergs böcker! Jag läste Tyskungen först, och sen de efterföljande delarna. Sen blev jag ju tvungen att börja med första delen. Läs dom i rätt ordning tycker jag! Det är både spännande och roliga böcker!

Isprinsessan (2003) · Predikanten (2004) · Stenhuggaren (2005) · Olycksfågeln (2006) · Tyskungen (2007) · Sjöjungfrun (2008) · Fyrvaktaren (2009) · Änglamakerskan (2011)

 
Lotta

Lotta

28 februari 2012 15:14

Jag är tillbaka på Barn 4. Fasen att du åkt hemåt, annars hade vi kunnat dra en fika på Kristallen :D

http://knyte.wordpress.com

Lisa

28 februari 2012 16:24

Nej!! Har det hänt nåt? Ja de va synd att jag hunnit åka!

 
Lotta

Lotta

28 februari 2012 17:57

Sonen har fått RS-virus och ligger i cpap och inhalerar adrenalin med jämna mellanrum och jag sitter stundtals med andan i halsen även om jag vet att han får den bästa vården här och att han snart är frisk.

Han är isolerad i Q-salen och jag har fått familjerum P som är precis bredvid så jag hör allting. Just den grejen är väldigt lyxig och jag har nog inte sovit så bra på många nätter trots de hemska sängarna ;)

http://knyte.wordpress.com

Lisa

28 februari 2012 22:35

åå detta jäkla RS virus!!! Huvva! Denise fick ju vaccination mot det iaf.. Har inte han fått det??
Skönt att få sova ut! sömnen är sååå viktig!

 
Elin

Elin

28 februari 2012 21:10

jag skulle nog vilja påstå att man SKA läsa dom i ordning! en bra sida att se är www.wikipedia.se
2003 – Isprinsessan
2004 – Predikanten
2005 – Stenhuggaren
2006 – Olycksfågeln
2007 – Tyskungen
2008 – Sjöjungfrun
2009 – Fyrvaktaren
2011 – Änglamakerskan
Jag har lyssnat på alla :) jättebra böcker! jag har massor av författare på lager att tipsa om :D

http://livtaget.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa - 8 juni 2016 15:54

Ja ibland har man verkligen otur. Har varit frisk länge nu och var inte alls orolig för att börja jobba.. Och så får jag ett bett av något slag.. Som växer och växer och till slut kan ja inte sitta på ena skinkan (där bettet sitter) . Slutade med...

Av Lisa - 5 juni 2016 22:34

            Igår!!! Det var längesedan jag skrattade så fruktansvärt mycket. Dom är ju helt sanslöst roliga mina Småstads-grabbar! Jag bara älskar dom. Det var inte så mkt att fundera på när man hörde att dom skulle hit. Hade docl gärna stann...

Av Lisa - 1 juni 2016 20:36

Sommar än en gång! Känner mig glad och lycklig och full av hopp idag! Det har varit ett tufft år och jag har inte riktigt fått ordning på alla bitar än, men är på god väg.     Hej jag heter Lisa, och jag är en beroende! Ja, så presenterar jag m...

Av Lisa - 19 februari 2016 19:29

Tror ni den här lilla tjejen lägger sig lycklig ikväll? Första ridturen En bra dag med hundar hästar och kaniner. ...

Av Lisa - 17 februari 2016 07:45

Hej på er! Det var längesen jag visade mig här, men nu kikar jag in och bjuder på en låt som jag gjort..  Eller.. texten har min syster skrivit och den handlar om mig. Melodin har jag gjort. och det är jag som står för sång och gitarr     https...


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Skapa flashcards