★ 399 gram ★

Direktlänk till inlägg 27 februari 2012

Dödligt less

Av Lisa - 27 februari 2012 21:09

Usch och fy va dödligt less jag blev!! Jag var bara tvungen att gå hem.. Kände att jag höll på att somna samtidigt som jag helt plötsligt blev på grymt dåligt humör. Nä, jag behövde en pause! Överlät dagens sista överföring till personalen, matningen klockan 21.00 och allting!

Pratade med en av sköterskorna idag och sa att jag känner att det blir för mycket ibland.. Jag vill känna att jag kan sitta i lugn och ro med min dotter och bara vara mamma utan att behöva bekymra mig om hur jag ska hinna med alla överföringar.. Så vi bestämde att dom ska försöka göra en innan jag kommit dit på morgonen iaf.. Så kan jag göra en mitt på dan och sen en på kvällen.. eller om nattpersonalen gör en när dom kommer.

Jag vet inte varför, men vissa dagar tycker jag att det är så fruktansvärt jobbigt med dom där överföringarna, men andra dagar går det hur bra som helst. Jag måste lära mig att släppa taget och låta personalen göra sitt jobb. Jag MÅSTE inte göra allt! Jag MÅSTE inte va där klockan åtta på morgonen! Dom blir ju förvånade när jag kommer så tidigt. Jag har så svårt för att veta hur jag ska vara, när jag kan gå, hur mycket som förväntas.. Men jag lär mig väl med tiden. Alla förstår ju att det inte är hälsosamt att sitta instängd i rummet exakt hela dagen.

Har pratat med kuratorn idag också. Hon bara knackade på min dörr och kom in och vi pratade i en halvtimme eller nåt, om lite allt möjligt. Skönt att sätta ord på saker och ting!


Tog en liten sväng på stan idag. Gick ner på badhuset och öppnade upp gymkortet som varit fryst sen i November. Så imorgon bitti bär det av till gymmet innan jag sticker upp till sjukhuset. (tror jag iaf) eller nån annan gång under dagens gång.. Men morgonen brukar kännas bäst!

Denise har varit gnällig, knorrig och grinig idag.. Vet inte riktigt om hon har ont i magen eller vad det är, men det skär ju i hjärtat när hon blir sådär ledsen!! Hon skriker så att rösten går sönder, men så länge hon får ligga på mitt bröst så går det bra.. Så ni kan ju förstå vad jag gjort hela dagen!


Natti Natti

 
 
SjungandeMamman

SjungandeMamman

27 februari 2012 21:39

Förstår att det blir för mycket ibland! Skönt att ha någon att prata med som kan hjälpa till att reda ut alla tankar.
Kramar

http://sjungandemamman.blogspot.com

 
kominken

kominken

27 februari 2012 21:57

Vi känguruade vår son i snitt åtta-nio timmar hans iva-tid. Vi var aldrig säkra på att vi gjorde tillräckligt. Och flera år senare fick vi höra, på omvägar, hur duktiga personalen tyckt vi var. Jag önskar att vi fått veta det då, för shit vad det var kämpigt ibland.

http://kominken.wordpress.com

 
Sabina tårtgalen

Sabina tårtgalen

27 februari 2012 22:26

Man behöver avlastnih. Jag önskar jag gjorde mer.

http://www.mammastartor.blogg.se

 
Ingen bild

Jennifer

27 februari 2012 23:20

Hej! Måste bara kasta in en liten kommentar här om hur underbart det är att se Denise må så mycket bättre. Beundrar både din och hennes fantastiska kämparglöd! Men ibland behöver man som du skriver också ta en paus, och låta personalen göra sitt! Har bara en fråga; vad menas med att man gör en överföring? Har läst det ordet ett par gånger nu men inte riktigt hängt med i svängen vad det innebär. Hoppas på ett svar! Sköt om er nu hela familjen! :)

 
Ingen bild

Amanda

27 februari 2012 23:25

Vad är en överföring egentligen? Har missat det lite tror jag!

 
Elin

Elin

28 februari 2012 01:01

viktigt att du berättar för personalen hur du känner, ni har gått igenom en hel del på resan hittils och det tar tid innan man lär känna personalen och får en form av relation till dom.

Härligt att höra att hon ökar i vikt men jobbigt att hon kanske har ont i magen och kanske är det magont som hon har för iom att hon får ligga på ditt bröst så blir det varmt och gosigt.
Tänker på er!

http://livtaget.blogspot.com

 
Ingen bild

Maria R

28 februari 2012 08:54

Käner igen det där med att villja vara där hela tiden, jag blev tillslut utkastad av överläkaren som ansåg starkt att jag behövde bara vara maria ett tag och kunna släppa taget en stund, men fy vilken ångest jag fick, men så här i efterhand förstår jag syftet. Man måste ladda baterierna som förälder och ja man kanske känner sig "dålid" för att man inte är med sitt barn hela tiden det är ju alla andra föräldrar. Men situvationen med ett prematur barn blir så mycket annorlunda och påfrestande så man behöver gå ifrån för att sedan när man blir "utslåppt" från sjuka kunna ha energin som mamma. Kämpa på och försök att njuta av de stunder du är själv för att ladda baterierna.
kram

 
Ingen bild

Yvonne Kvant

28 februari 2012 09:28

Måste du vara instängd hela tiden får inte Denise komma utanför rummet.
Jag förstår dina känslor, har samma problem fast jag har ju inget litet barn. Men hatar alla dessa måsten.En av anledningarna till att jag är sjukskriven igen.

Lisa

28 februari 2012 16:32

Ja vi är instängda på rummet hela tiden egendom hon är så känslig och så ligger hon ju kopplad till syrgas i väggen, så det blir lite bökigt att gå någonstans.. Men snart så:)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa - 8 juni 2016 15:54

Ja ibland har man verkligen otur. Har varit frisk länge nu och var inte alls orolig för att börja jobba.. Och så får jag ett bett av något slag.. Som växer och växer och till slut kan ja inte sitta på ena skinkan (där bettet sitter) . Slutade med...

Av Lisa - 5 juni 2016 22:34

            Igår!!! Det var längesedan jag skrattade så fruktansvärt mycket. Dom är ju helt sanslöst roliga mina Småstads-grabbar! Jag bara älskar dom. Det var inte så mkt att fundera på när man hörde att dom skulle hit. Hade docl gärna stann...

Av Lisa - 1 juni 2016 20:36

Sommar än en gång! Känner mig glad och lycklig och full av hopp idag! Det har varit ett tufft år och jag har inte riktigt fått ordning på alla bitar än, men är på god väg.     Hej jag heter Lisa, och jag är en beroende! Ja, så presenterar jag m...

Av Lisa - 19 februari 2016 19:29

Tror ni den här lilla tjejen lägger sig lycklig ikväll? Första ridturen En bra dag med hundar hästar och kaniner. ...

Av Lisa - 17 februari 2016 07:45

Hej på er! Det var längesen jag visade mig här, men nu kikar jag in och bjuder på en låt som jag gjort..  Eller.. texten har min syster skrivit och den handlar om mig. Melodin har jag gjort. och det är jag som står för sång och gitarr     https...


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Skapa flashcards