★ 399 gram ★

Alla inlägg under januari 2012

Av Lisa - 23 januari 2012 12:33

Vi kom upp till lillan strax före ronden i morse.. Doktorn kommer fram och frågar om vi hört att dom ringt från ÖVIK. Dom undrade hur det går för oss och om vi är redo att komma hem snart! Vi sken upp som två solar både jag och Fredrik när vi förstod att vi förmodligen aldrig kommer behöva mellanlanda i Sundsvall utan åka direkt hem till Öviks sjukhus!!! Känns hur bra som helst att bara tänka tanken! 

Vi bor ju typ 1km från sjukhuset, så det kommer kännas skiiiiiit bra! Men.... en dag i taget nu. Inget är bestämt!


Har precis varit på gymmet . Sprang 5 km och körde lite mage.. Nu är vi så hungriga så vi snart avlider, så nu är det lunchdax!

Av Lisa - 23 januari 2012 07:36

Morgonpigg tjej! Håller på att tvätta för fullt, hinkar kaffe och käkar frulle. Ska väl snart upp och mata lillan lite. Är såååå nervös att vi ska bli kallade på nåt samtal idag och få veta att vi måste flytta.. 

 
Av Lisa - 22 januari 2012 15:13

     


Grattis Denise på 33 veckors- dagen!   

Av Lisa - 22 januari 2012 11:40

Idag är en sån dag då vi känner oss lite oroliga.. Kan allt verkligen bara vara så här bra? Både jag och Fredrik tycket att Denise verkar lite slö och trött idag och hon har haft några saturations och puls dippar.. Det är så svårt att veta vad som är vad. Självklart så kan ju hon vara tröttare vissa dagar än andra dagar. Men vi som föräldrar vill ju helst att hon ska var EXAKT lika VARJE dag för att vi ska känna oss trygga.. Infektionsproverna visade iaf inget.. Men det hjälper inte min oro eftersom jag vet att CRP oftast inte stiger på en gång..

Nä, jag ska strax upp och mata henne igen.. Får se om hon känns lika slö då. Hon måste ju få vila och sova lite utan att mamma och pappa ska gå i taket! 

Jag har SKITONT i nacken idag.. Och det betyder HUVUDVÄRK! Får väl se om det ger sig. Hade ju tänkt att gå till gymmet idag.. 


Ha en bra dag!

 

Av Lisa - 21 januari 2012 15:25

Idag har Denise fått testa nappflaskan! Första försöket: Stoppade in nappflaskan lite försiktigt i munnen. Hennes ögon blev stora som tefat, hon blev stel som en pinne och rörde inte en min. Så fort jag tog ut flaskan så spottade hon ut allt som runnit in i munnen! Fun funderade nog på vad i hela friden vi höll på med!!

Andra försöket: En lite mjukare napp på flaskan. Stoppar försiktigt in nappen i munnen och hon suger tag direkt.. Smask smask! Hon smaskade i sig 6 ml och sen fick hon resten i sonden! Mammas DUKTIGA tjej!

Så duktig hon är! Det trodde jag faktiskt inte att hon skulle klara.. När jag satt med henne i famnen sen så var hon nära att kräkas några gånger, men det kom inget.. Nu sussar hon sött och jag och Fredde ska snart iväg till syrran!

Av Lisa - 21 januari 2012 11:14

Man är ju glad att stumpan gör framsteg.. Men framsteg betyder = FLYTT! Jag vill verkligen inte! Doktorn sa på ronden att om det inte händer nånting medicinskt sett eller att hon blir sämre, så är det i stort sett bara ögonen som avgör om vi ska flytta eller inte. Så om hon har förändringar på ögonen så kanske vi blir kvar längre, men fortsätter ögonen att utvecklas normalt så kan det bli aktuellt med flytt ganska snart, om nu inte Sundsvall tycker att dom kan fortsätta betala vården för oss här.. men det tvivlar jag på  

Dom är säkert duktiga i Sundsvall också.. Men vi har vår trygghet här. Det är här dom har hållit Denise vid liv, det är här all fin personal som känner Denise finns. Vi har ju varit här i tio veckor, Denise har varit här i hela sitt liv, och det här är ju hennes hem just nu!  Nä nu ska jag inte tänka på det här mer idag! Det är inget bestämt än...  Nu tar vi det roliga istället!

Idag får Denise börja äta måltidet istället för kontinuerligt matdropp! 16 ml varannan timme ska vi prova. Så klockan tolv ska jag upp och mata henne! Och så kan hon få prova på att suga på en nappflaska idag.. Ska bli intressant att se hur hon klarar det. Sugförmågan har hon ju, hon älskar ju nappen! Frågan är ju om hon kan koppla ihop att andas och svälja.. 

Av Lisa - 20 januari 2012 23:00

   

   

Jag tror att Denise har en favorit pose! När hon mår gott, suger på nappen och myser så sträcker hon ut armarna så här! Ungefär som om hon säger: Vänta, vänta, don´t tuch me!

Vi har haft en kanondag idag! Går och lägger mig med ett varmt hjärta och ett leende på läpparna!   

Av Lisa - 20 januari 2012 14:34

Jag är så GLAD idag! Har inte känt mig såhär glad på, jag vet inte hur länge!!Humöret är på topp idag!

Kom upp till Denise ganska tidigt imorse. Hon mådde sååå bra och jag tog upp henne och hade henne i famnen. Som en RIKTIG bebis! Det har jag längtat efter ända sen hon kom ut! Att bara kunna lyfta upp henne och hålla henne i famnen! Nu kan jag det! 

Nu äter hon hela 8ml/timmen.. och det betyder att hon får i sig det hon behöver, och behöver inte längre sina dropp! Så ikväll efter hon fått sin antibiotika så ska dom dra ut hennes PCVK! Idag sänkte dom även trycket på CPAPen lite till.. Helt sjukt vad mycket som hänt på bara en vecka! Hon är så nöjd och belåten, vaken och nyfiken, ligger och kikar och småler lite då och då och allt funkar så bra!

Man blir nästan rädd.. Det går FÖR bra just nu! Nä, jag njuter!! 

Gick iväg till IKSU och körde ett SH´BAM pass! Det var faktiskt rätt så kul. Påminde mkt om Zumba, fast mycket enklare! Blev lagomt svettig och lagomt trött! Man blir glad av att dansa!

Nu har jag just myst lite med Denise i famnen en gång till! Känns så mysigt! Kommer nog sitta så flera timmar om dagen nu, och ännu enklare blir det ju från och med ikväll, för då kommer hon inte ens ha nån dropp slang ju!


Nu inväntas pappa Fredrik och sen blir det till att handla lite Fredagsmys-virke!  

   


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Skapa flashcards