★ 399 gram ★

Direktlänk till inlägg 30 januari 2012

Låg dag..

Av Lisa - 30 januari 2012 16:29

Trött bebis, trött mamma! Lilla Denise är helt slut efter timmar av pyssel med henne. Efter många försök och ett par timmars stickande så blev det till slut bra. Nu har hon sin nya PCVK och den gamla ska dras bort. Hon är tydligen ganska svårstucken min lilla plutt och har små slingriga kärl som inte alltid vill vara med. Men dom är duktiga här, så dom brukar alltid lyckas till slut.  Jag fattar inte ens hur man lyckas hitta ett kärl på en sån liten bebis. Tänk när hon var nykläckt och vägde 399 gram! Ja, man kan inte vara en klumpeduns om man ska jobba på Barn 4!

Har suttit och hållit om henne nån timme nu och värmt upp henne lite, för hon hade blivit lite kall. Jag tror vi är lika trötta båda två idag. Jag känner mig helt färdig. Trött och less. Har en riktigt låg dag idag, och känner mig inte alls särskilt glad.. Jag brukar faktiskt kunna vara glad vissa dagar även fast allt är som det är.. Men inte idag... Och då sitter jag här och funderar på varför?? Men jag tror inte jag behöver fundera så mycket. Det vore väl konstigt om jag INTE kände mig låg ibland? Då hade man verkligen kunnat fundera på varför!

 

Imorgon MÅSTE jag gå till tandläkaren! Bet ju sönder en tand i fredags och jag får bara ondare och ondare.. Ringde för att boka en tid i morse, men det visade sig att jag inte får boka nån tid eftersom jag bor i Ö-vik.. Så vill jag gå till tandis, så måste jag ta en akut-tid. Billigt? Men nu har jag så pass ont, och dessutom så är det inte ett dugg bra att gå omkring med en infektion i munnen, så nu får jag slänga min tandläkarskräck i papperskorgen och ringa och ta en akuttid imorgon!!! PUNKT SLUT!


 
 
Ingen bild

Betty

30 januari 2012 18:01

Hej lilla Denise och lilla Denises mamma och pappa! Jag tänkte berätta om min lillasyster som föddes i vecka 27 för snart 30 år sedan. På den tiden kunde man mycket mindre om barn som föddes förtidigt och hon fick kämpa för att klara sig. Idag är hon en av de starkaste, smartaste, envisaste och finaste människor som finns. Genom hela sin uppväxt har hon vart med i studier och undersökningar så att man ska lära sig mer om förtidigt födda barn, förhoppningsvis drar du nytta av det idag Denise. Stort lycka till i livet och hemma hos oss hålls alla tummarna för dig!

 
elina

elina

30 januari 2012 18:04

Oj. Så tidig hon var. Vilken liten groda. Hon kommer växa till sig och bli stor och stark! :)
Styrkekramar!

http://elinaastrom.bloggplatsen.se

 
Elin

Elin

30 januari 2012 18:12

att svänga så fram och tillbaka mellan hopp och förtvivlan gör att man blir trött, så att du är låg emellan åt är fullt förståeligt att hela tiden inte kunna glädjas fullt pga vad som kan hända ens lilla underverk måste ta otroligt på psyket. Tänker på er!

http://livtaget.blogspot.com

 
Veronica Hedenmark

Veronica Hedenmark

30 januari 2012 18:25

Hej !
Jag heter Veronica Hedenmark o bor i Umeå.
Jag vet en mycket bra tandläkare, om man har skräck.
Kontakta city tandläkaren

E-post:
info@citytdl.se

Telefon: 090-771810
V
Fax: 090-770102

Adress:
Kungsgatan 67
903 26 Umeå

Det går buss till centrum, ligger mitt i stan.
Min webbsida är Veronica.se

Lycka till ! För varje dag, ett steg närmare hemgång.
Varma kramar Veronica

http://Www.veronica.se

 
Anna

Anna

30 januari 2012 18:31

Oj, var hon så liten när hon kom!? Har inte hunnit läsa så långt bak i tiden att jag uppfattat det. Tur att hon är tjej, de säger att tjejerna klarar sig bäst:) Hon verkar ju också vara ett bevis på att det stämmer att tjejer klarar sig väldigt bra även om de föds mycket för tidigt och har låg födelsevikt.
Det är jobbigt när de måste stickas många gånger innan det fixar sig, men tur att det ordnade sig till sist och hoppas den håller nu så hon slipper fler stick!
Jag förstår att du känner dig låg ibland, som du skriver så vore det ju mer konstigt om du inte kände så någon gång! Kämpa på! Det här fixar ni! Från vecka 34 brukar de säga att det som regel blir lugnare med infektioner och sån skit!
Kram!

http://blixtibus.blogspot.com

 
Lisa - mamma till Knut & gravid med nr 2

Lisa - mamma till Knut & gravid med nr 2

30 januari 2012 20:23

Hej!
Hittade hit av en ren slump. Har försökt läsa bakåt i tiden och jag måste säga att ni alla tre är verkliga kämpar! Jag vet att ni är i trygga händer där nere på Umeå Universitetssjukhus. Gick min sköterskeutbildning nere i Umeå och hade praktik på sjukhuset och dom är verkligen i världsklass! Men det kanske ni redan har märkt :)

Jag är gravid i v 22 + 0 idag och jag kan inte ens tänka mig att föda om en vecka... jag hoppas att min bäbis vill hålla sig inne längre!

Jag kommer att fortsätta följa er :) synd bara att jag inte hittat er tidigare, det är så himla mkt att läsa bakåt i tiden! Men ack så intressant :) lycka till och hemskt många styrkekramar till er!! :D

http://mammatillknut.bloggplatsen.se

 
Anna

Anna

30 januari 2012 21:09

Hoppas hon tillfrisknar snart och ni får komma hem med eran lilla skrutt. Jag föddes själv ca 3 månader för tidigt och hängde mellan liv och död allt för ofta. Tack så mycket för denna härliga blogg då jag kan få lite insikt över hur mina föräldrar kände sig när jag föddes.

Lycka till !

http://www.annasrum.se

 
Therese

Therese

30 januari 2012 21:31

Följer er dag för dag, även om jag inte alltid skriver nåt. Fint att se hur hon växer. :)
Hoppas du hinner få lite vila mellan varven, glöm inte att ta hand om dig själv också!

http://www.westinhouse.net

 
SjungandeMamman

SjungandeMamman

30 januari 2012 21:33

Låga dagar måste finnas annars blir livet ett rakt streck! Nä hellre ska se ut som en levande EKG-sträcka :) Lycka till hos tandis och ni finns i mina tankar.

http://sjungandemamman.blogspot.com

 
Ingen bild

Hanna

30 januari 2012 21:46

Hej Lisa! Följer din blogg och er lilla beundransvärda kämpe! Jobbar som tandläkare, men tyvärr inte i Umeå och kan därför inte hjälpa dig med tanden. Däremot har jag (hoppas det var ok!)skrivit på min sida på facebook att du behöver hjälp med tanden. Förhoppningsvis finns det nån snäll tandläkare i Umeå som kan hjälpa dig, du behöver ett bekymmer mindre och bara koncentrera dig på Denise!Kämpa på!
Kram Hanna

 
Ingen bild

Ulrika

30 januari 2012 21:52

Lilla fina tjejen!!! Kämpa på, snart e ni hemma, Denise har bestämt sig för att hon vill leva! <3 Styrkekramar från Noras (26+4, men bara 510g) mamma

 
Ingen bild

Mamma till 2

30 januari 2012 22:47

En hemsk upplevelse, jag kan inte tänka mig vad ni går igenom. jag födde mina två barn 1 vecka för tidigt och ändå vägde den första 4075g o den andra 4175g. 52cm långa. Hon är en survivor!! Hon är stark! Och ni är stark o överför massa kärlek o energi som gör att hon kämpar vidare! Fortsätt blogga om det, en slags bearbetning att få rensa hjärnan.. Skriv en bok till lillan också som hon kan läsa när hon blir äldre med kort o bandet runt armen m.m
Läser om er o skickar styrkekramar!!!!
vad väger hon nu o hur lång är hon?

 
Marie

Marie

31 januari 2012 11:33

Du kan alltid ringa runt och kolla om det finns någon privat tandläkare som vill ta emot dig som patient och har tider snabbt utan att det blir en akut-tid. Vi gör så där jag jobbar om vi tex har fått sen avbokning. Nu är jag tyvärr i Malmö, men det borde fungera på samma sätt överallt!

Vilken söt liten tjej ni har! Hoppas att hon klarar sig från infektioner i fortsättningen!

http://livetotelltheworld.blogspot.com

 
Theresé

Theresé

31 januari 2012 15:52

Hej.. och gud vilken söt liten skatt ni har fått! Åh vilken otrolig kämpe som klarat dessa veckor och börjat tillfriskna! Det är rörande att läsa eran resa! Själv föddes jag i vecka 30 för 25 år sen, och måste säga att dom redan då var experter på så små barn! Jag är själv gravid i vecka 28 och hoppas på att allt ska gå vägen... Lycka till med allt! kramar från ett kallt Luleå...

http://herewithme.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa - 8 juni 2016 15:54

Ja ibland har man verkligen otur. Har varit frisk länge nu och var inte alls orolig för att börja jobba.. Och så får jag ett bett av något slag.. Som växer och växer och till slut kan ja inte sitta på ena skinkan (där bettet sitter) . Slutade med...

Av Lisa - 5 juni 2016 22:34

            Igår!!! Det var längesedan jag skrattade så fruktansvärt mycket. Dom är ju helt sanslöst roliga mina Småstads-grabbar! Jag bara älskar dom. Det var inte så mkt att fundera på när man hörde att dom skulle hit. Hade docl gärna stann...

Av Lisa - 1 juni 2016 20:36

Sommar än en gång! Känner mig glad och lycklig och full av hopp idag! Det har varit ett tufft år och jag har inte riktigt fått ordning på alla bitar än, men är på god väg.     Hej jag heter Lisa, och jag är en beroende! Ja, så presenterar jag m...

Av Lisa - 19 februari 2016 19:29

Tror ni den här lilla tjejen lägger sig lycklig ikväll? Första ridturen En bra dag med hundar hästar och kaniner. ...

Av Lisa - 17 februari 2016 07:45

Hej på er! Det var längesen jag visade mig här, men nu kikar jag in och bjuder på en låt som jag gjort..  Eller.. texten har min syster skrivit och den handlar om mig. Melodin har jag gjort. och det är jag som står för sång och gitarr     https...


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Ovido - Quiz & Flashcards