★ 399 gram ★

Direktlänk till inlägg 27 december 2011

Hur får man ihop det?

Av Lisa - 27 december 2011 11:33

Måndag.. ja, det känns som Måndag! Men det är det ju inte! Hur ska jag komma ihåg det hela dan då?

Klev upp tidigt imorse och tog en 40 minuters Powerwalk! Skönt att ha det avklarat före frukost och allt! Hade till och med nattlinnet på mig under jackan, haha! 

Har även tagit PK och blodtryck. Trycket låg bra idag, så det verkar som att jag behöver mina blodtrycks tabletter ett tag till.

Nu har jag suttit hos Denise i nästan två timmar! Allt är okej. Doktorn tyckte att magen såg jättefin ut, och hon bajsar som aldrig förr! Så fort man petar i henne så kommer det bajs! Men hon har haft ganska många apneér inatt. Hon slutar andas och dom får "puffa" igång henne. (man ger extra puffar med syrgas) Konstigt nog så klarar hon allt så bra när man tvättar henne och ofta när man klämmer och trycker på magen också. Men näsr hon ligger och sover och mår bra, då glömmer hon liksom bort det viktigaste av allt!

Orolig.. Ja det är jag ju hela tiden! Men just det där med andningen är ju så läskigt. Det är ju A och O för att kunna leva!! Men bara tiden går och hon mognar på sig, så blir det nog lättare med det också!


Håller på att läsa en bok om för tidigt födda! "När barnet föds för tidigt" heter den, och där förklaras mycket om vården och komplikationer som kan uppstå osv.. Nu har jag kommit till den delen som handlar om sorg, och vad som händer om barnet dör. Jag rös genom hela kapitlet och det kändes plötsligt så verkligt igen, att hon faktiskt kan dö! Jag försöker ju att inte tänka på det så ofta, jag orkar liksom inte.. Men det är ju faktiskt så att faran är inte över. Mycket kan fortfarande hända, även om Denise har kämpat sig fram en lång bit nu! 

Positiva tankar, här och nu.. Men ändå vara medveten om verkligheten.. Hur ska man få ihop det??

 
 
Ingen bild

Åsa Stenslökken

27 december 2011 12:39

Den frågan ställde jag mig oxå ofta... hur ska man få ihop det med alla sina tankar å samtidigt vara positiv... men på något sätt går det, som du redan märkt.

Kramar till er:-)

 
Carlström

Carlström

27 december 2011 13:01

Hej! Vill du ha flera bra tips på träning och mat som är bra för dig och som kanske kan hjälpa ditt blodtryck också! följ då min blogg :) kommer snart nya goa inlägg på bra mat! :) http://callumcarlstr0m.bloggplatsen.se/

http://callumcarlstr0m.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Stine från Norge

27 december 2011 13:16

Hej Lisa m. familj och god jul :D
Man får ihop det för att man måste, man har inte mycket till val några gånger, och då får man ihop det på nått vis, även om man ibland inte fatter hur. Du verkar som en stark mamma tycker jag, vet allt om att ha ångest och hur otrolig jobbigt och hemskt det är. (Fick en födelsedep. med mycket ångest efter mitt 1. barn). Tycker du är modig och tuff som skriver om det, och inte försöker dölja det. Det kommer bli bättre, jag lovar. Och du e inte ensam om att ha det så.. Hoppas du får mycket stöd av dina nära, men det verkar det ju som du får. Denise är lycklig lottad som har dej som mamma. Du bryts ihop ibland, men reser dej hela tiden. Tänk va starkt gjort det är. Att hela tiden fortsätta kämpa och att inte ge upp. Och vissa tror människor som lider av ångest är svaga människor, men sanningen är att man blir otroligt mycket starkare som människa då man har tagit sej igenom det. Man lär känna en sida av sej själv som inte alla gör. Och ryggsäcken man bär på blir en erfarenhet större. Lycka lycka till med allt och jag hoppas ni får ta hem er söta dotter om ett tag :)
Om du vill besöka min röriga blogg som inte e så alltför aktiv så hittar du den på http://www.fotostine.blogspot.com/

Kram kram från Stine :)

 
Ingen bild

Anna på ftf på fb

27 december 2011 13:35

Mina söner har haft exakt samma problem, dom glömde oxå andas närde mådde för gott! Ofta hände det när man satt känguru så till slut vågade jag knappt eftersom de dippade hela tiden då! Får hon inte koffeincitrat? Det fick mina pojkar och dipparna blev då lite färre. Är så grymt impad av er och av er krigarprinsessa! Nästa år har norm bustjej som river granen vid denna tiden!
Kramar

 
ANNE

ANNE

27 december 2011 18:19

Jag har fan gått runt hela dagen och trott att det var måndag. Tills nu.

http://favs.se/mode

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa - 8 juni 2016 15:54

Ja ibland har man verkligen otur. Har varit frisk länge nu och var inte alls orolig för att börja jobba.. Och så får jag ett bett av något slag.. Som växer och växer och till slut kan ja inte sitta på ena skinkan (där bettet sitter) . Slutade med...

Av Lisa - 5 juni 2016 22:34

            Igår!!! Det var längesedan jag skrattade så fruktansvärt mycket. Dom är ju helt sanslöst roliga mina Småstads-grabbar! Jag bara älskar dom. Det var inte så mkt att fundera på när man hörde att dom skulle hit. Hade docl gärna stann...

Av Lisa - 1 juni 2016 20:36

Sommar än en gång! Känner mig glad och lycklig och full av hopp idag! Det har varit ett tufft år och jag har inte riktigt fått ordning på alla bitar än, men är på god väg.     Hej jag heter Lisa, och jag är en beroende! Ja, så presenterar jag m...

Av Lisa - 19 februari 2016 19:29

Tror ni den här lilla tjejen lägger sig lycklig ikväll? Första ridturen En bra dag med hundar hästar och kaniner. ...

Av Lisa - 17 februari 2016 07:45

Hej på er! Det var längesen jag visade mig här, men nu kikar jag in och bjuder på en låt som jag gjort..  Eller.. texten har min syster skrivit och den handlar om mig. Melodin har jag gjort. och det är jag som står för sång och gitarr     https...


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Ovido - Quiz & Flashcards