★ 399 gram ★

Direktlänk till inlägg 19 december 2011

Ångest

Av Lisa - 19 december 2011 15:15

Jag är glad att jag övervinner min ångest, och utmanar mig själv, men FY FAN va jobbigt det är! Bestämde mig redan igår att jag skulle sitta känguru med lillan mitt på dagen idag.. Och jag vet att jag har lättare för att få ångest på dagen än på kvällen, men jag MÅSTE lära mig.

Så jag bestämde mig för en tid och gick upp och satte mig i stolen.. Ofta brukar ångesten vara värst INNAN.. men nu ville den inte riktigt släppa. När jag suttit bara i två-tre minuter så haffade jag sköterskan och sa precis som det var.. Att jag kanske inte klarar att sitta så länge, och att jag ropar om det blir riktig panik så att jag måste upp snabbt! Jag fick en larmknapp istället, och det kändes bra, men det hjälpte inte så mycket mot själva ångesten och jag blir så arg på mig själv och jag blev så jävla lessen när jag kände att jag kanske kommer att måsta kliva upp!! Det är ju meningen att kängurusittningen ska vara dagens höjdpunkt, en mysstund med dottern på mitt bröst och jag känner bara panik! Det är ju helt fel! Så det slutade med att jag låg där och snyftade istället och sköterskorna fick trösta mig.. MEN: Jag låg kvar!! Jag klev inte upp! Jag tänker inte låta det här styra mig! Jag bestämde mig för att inte ge upp. Jag greppade min bok: "Avig Maria" av Mia Skäringer, som jag köpte idag och började läsa.. Läste lite.. Snyftade lite.. Läste lite.. Och till slut så hade jag legat där i en och en halv timme!

Känner mig väldigt nöjd med mig själv! Jag tänker fortsätta utmana mig själv, för så här får det inte vara! Jag VILL INTE bli styrd av nån äcklig panikångest!!!!


Denise mådde iaf prima där på mitt bröst! Det ger mig ännu mer skuldkänslor och dåligt samvete.. Hon mår så bra där, det är det bästa för henne, och jag som ska föreställa hennes mamma, jag klarar knappt av det!! Nä, jag måste fixa den här biten, det är bara så!

 
 
Ingen bild

Nettan

19 december 2011 15:39

Bra jobbat Lisa - du kämpar på bra och gör verkligen ditt bästa för att övervinna dina rädslor!!
Stora kramar till er från ett snöigt Sollefteå!

 
Ingen bild

Stina

19 december 2011 16:57

Stort grattis till ett stort framsteg! Fortsätt så - You can do it, mom! :) Tänker på Er, kram Stina

 
Ingen bild

Nicolina

19 december 2011 18:02

Ha inte dåligt samvete för att du panikar! Inte konstigt att många känslor kommer på samma gång. Klokt av dig att prata med sköterskan, att bereda en flyktväg, att känna att man faktiskt kan sticka brukar göra att man sänker kraven på sig själv och ångesten blir mindre påtaglig! De bästa är att exponera sig för de obehagliga, gång på gång på gång. Till slut har man lärt sig att det inte var hemskt. Kraam!!

Lisa

19 december 2011 18:35

ja jag måste fortsätta öva, även om det tar emot!

 
Ingen bild

carro

19 december 2011 20:49

Du är stark o så duktig! Klart det är jobbigt, det måste det få vara, du genomgår en hemsk men samtidigt fantastisk resa, när din lilla dotter kämpar sig fram mot livet utanför sjukhuset. Du är så fantastisk, precis som denise och hennes pappa! Bra jobbat!!!

 
simone

simone

19 december 2011 20:53

Du är världens bästa mamma för lilla Denise! Ni har varit med om så mycket och det du har gått igenom är verkligen en utmaning, men du kommer att klara det!
Du ska absolut inte ha ångest över hur då mår, du är ingen robort utan en människa med känslor!
Ta hand om dig!
/En mamma till två prematur barn.

http://simonecarlsson.blogspot.com

 
Ingen bild

Anna från FTF på FB

19 december 2011 22:14

Superbra jobbat! Du är starkare än du tror, jag hejar på dig :)

 
usa-mamman

usa-mamman

20 december 2011 04:39

jag besoker din blogg och jag blir sa tarogd att jag inte ser skramen efter ett tag. ni ar sa fina och duktiga. det har kommer ga bra, alltihop. ni kommer se tillbaka pa den har tiden sen nar ni fatt komma hem.

http://usamamman.myshowroom.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa - 8 juni 2016 15:54

Ja ibland har man verkligen otur. Har varit frisk länge nu och var inte alls orolig för att börja jobba.. Och så får jag ett bett av något slag.. Som växer och växer och till slut kan ja inte sitta på ena skinkan (där bettet sitter) . Slutade med...

Av Lisa - 5 juni 2016 22:34

            Igår!!! Det var längesedan jag skrattade så fruktansvärt mycket. Dom är ju helt sanslöst roliga mina Småstads-grabbar! Jag bara älskar dom. Det var inte så mkt att fundera på när man hörde att dom skulle hit. Hade docl gärna stann...

Av Lisa - 1 juni 2016 20:36

Sommar än en gång! Känner mig glad och lycklig och full av hopp idag! Det har varit ett tufft år och jag har inte riktigt fått ordning på alla bitar än, men är på god väg.     Hej jag heter Lisa, och jag är en beroende! Ja, så presenterar jag m...

Av Lisa - 19 februari 2016 19:29

Tror ni den här lilla tjejen lägger sig lycklig ikväll? Första ridturen En bra dag med hundar hästar och kaniner. ...

Av Lisa - 17 februari 2016 07:45

Hej på er! Det var längesen jag visade mig här, men nu kikar jag in och bjuder på en låt som jag gjort..  Eller.. texten har min syster skrivit och den handlar om mig. Melodin har jag gjort. och det är jag som står för sång och gitarr     https...


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Ovido - Quiz & Flashcards