★ 399 gram ★

Alla inlägg under november 2011

Av Lisa - 11 november 2011 11:51

Tjenixen! Precis hemkommen från badhuset! Hade kunnat stanna i vattnet hela dan, för så länge jag badade så kändes inte värken i händerna.. Men va fan, man är väl ingen fisk heller. Så nu sitter jag här och funderar på hur jag ska stå ut med detta!

Ringde barnmorskan imorse och frågade vad jag skulle göra. Hon sa att ja skulle boka tid hos arbets terapeut för jag måste få handleds-skenor som fixerar händerna i ett läge så att det inte blir tryck på nerven som ligger i kläm.. Om jag inte gör det så finns det risk för att jag kommer måsta operera, efter förlossningen eftersom det kom så pass tidigt i graviditeten.. Inte bra att gå omkring med det här i  4 månader!

Pratade även lite om min oro för det här med havandeskaps förgiftning, vad jag ska vara uppmärksam på och var jag ska vända mig om nånting händer eller om jag oroar mig för nåt. Känns bra, och nu känner jag mig inte riktigt lika orolig.. Men det kommer och går. Man är ju lite hypokondriker och duktig på att känna efter också hehe.

Nu ska jag vila en stund!!!

Av Lisa - 10 november 2011 19:03

Vilar upp min tunga, svullna "14kg-extra-kropp" på madrassen på golvet.. Lite fika, massa ljus och massa vila, medans Fredrik är och kollar på matchen mellan Sverige och Tjeckien!

 

Av Lisa - 10 november 2011 11:45

Har varit en väldigt dålig hemmafru den senaste veckan.. Fredrik har gjort det mesta här hemma.. Diskat, plockat undan, tvättat osv.. Allt som jag annars brukar göra! Det är GULD värt att få kliva upp på morgonen och disken är borta och kaffebryggaren är laddad  

Men idag kände jag att jag bara måste få städa ORDENTLIGT! Så nu har jag städat i tre timmar. Dammsugit, dammtorkat, skurat, torkat ur ugnen, skåpluckor, städat kylen, tvättat, hängt tvätt osv.. Det skumma är att värken i händerna, den känns knappt så länge jag håller på med nåt, men så fort jag sätter mig och är stilla så kommer den tillbaka! Det sticker, bränner, domnar och värker. Huvva! 

Har iaf gjort en deal med mig själv och bestämt mig för att INTE gå omkring och oroa mig för det här med blodtrycket och havandeskapsförgiftning. INGENTING blir bättre av oro. Jag får lita på sjukvården och höra av mig om jag mår dåligt! Jag går ju på täta kontroller, så det upptäcks garanterat i tid om det blir förändringar!

Har nyss beställt en sån här:

Kommer bli kanon! Just nu har vi ofta en madrass liggandes på golvet i v-rummet.. Inte så snyggt, så det blir nog betydligt bättre med en sitt säck! Den är egentligen gjord för utomhusbruk, så den är av ett slitstarkt material som förhoppningsvis håller läääänge!! Längtar tills jag får hem den!!!   

Av Lisa - 9 november 2011 13:37

Jahapp, då ska man gå omkring och vara orolig i en vecka nu då.. Det blev ett långt besök på MVC idag. Jag sa att jag kände mig lite orolig för det här med havandeskapsförgiftning.. Och då tog dom ett blodtryck på mig "så att jag skulle slippa vara orolig"... Men det visade sig att mitt blodtryck låg på 140/90.. Ganska högt. Så jag fick sitta och vila en stund och sen kolla igen.. Och då låg det på 150/100 och pulsen var bara på 54.. Så det blev en massa provtagning och så ska jag få komma till medicin mottagningen och få en egen blodtrycks apparat utskriven så jag kan hålla koll på trycket under en 24 timmars period.. Men det kan dröja innan jag får den, så jag ska tillbaka på MVC om en vecka och kolla trycket och ta prover igen.. Men bebisen mådde bra iaf! Det är huvudsaken. Det enda som oroar mig är väl att jag inte kan ge barnet den näring det behöver om jag inte är riktigt frisk själv..  Men jag får väl ta det lite lugnt och hoppas på det bästa.

Nu har jag suttit och pluggat sen jag kom hem för att skingra tankarna lite.. Jag har ju så lätt för att sväva iväg och få värsta katastroftankarna. Det här behöver inte betyda att det är något farligt, men det kan vara början på en havandeskapsförgiftning.. Det kan även vara bara nåt tillfälligt.. Jobbigt att inte veta   

Av Lisa - 9 november 2011 08:15

ännu en sömnlös natt.. Inte för att jag haft speciellt ont i ryggen inatt eller så.. Okej, lite öm kanske, men har väl varit uppe och pissat MINST 7-8 gånger, och så värken i händerna!!!! ååååå! Fattar inte vad det är! Men nu när jag tänker efter, så vet jag ju att det finns nåt som heter Karpaltunnel-syndrom som är väldigt vanligt när man är gravid.. Fast det brukar inte komma så här tidigt i graviditeten, men jag är ju reumatiker, så jag kan nog drabbas tidigare.. Ska fråga läkaren idag när jag ska på Ultraljud. 

Såg nya Irene Huss filmen igår/inatt.. Men fan va besviken jag blev!! Det finns ju hur många Huss filmer som helst, och ALLA har hittills varit bra. Men den här tyckte jag inte alls om. Det var ungefär som om dom hade hafsat ihop en story lite snabbt bara för att göra en film.. Nä, skärpning, skärpning!

Var ju uppe även imorse och åt Frukost med Fredrik.. Det är det enda positiva med att jag inte kan sova! Vi hinner ses på morgonen och mysa lite! Men sen lyckades jag sova i  1,5 timme! Alltid nåt!

 

Av Lisa - 8 november 2011 20:44

Kvälls mys :)

 
Av Lisa - 8 november 2011 13:47

åååå va jag känner mig uttråkad idag! Kan väl kanske ha att göra med att jag klev upp vid fem i morse.. Har pluggat färdigt för dagen, sovit en stund, städat undan lite här hemma och nu då?? Ska ju till rygg knäckaren 15.30 iaf, och bara därför så har jag knappt haft ont i ryggen alls idag.. Fast inatt hade jag grymt ont, så skadan är knappast bortblåst! Däremot så har jag fel på alla fingrar idag! Fingertopparna är knallröda och värker som bara den. Allihopa! Helskumt.. Men men.. Det är väl sjukdomen som spökar antar jag. Det lär väl bli mer och mer av det ju längre fram  i graviditeten jag kommer, så det är bara att vänja sig...

Av Lisa - 8 november 2011 06:53

Ja, jag har redan varit vaken i två timmar! Ush vilket jobbig natt! Ont i hela kroppen! Händer, fötter, knän, höfter, RYGGEN! U name it! Så jag gav upp ganska tidigt och klev upp och kokade lite ägg, kaffe och tände en massa ljus! Så för en gångs skull så har jag och Fredrik käkat frukost tillsammans mitt i veckan, det händer inte ofta kan jag lova! 

Så nu är det väl lika bra man pluggar lite då.. Så kanske jag kan vila en stund sen, innan det är dax att bege sig till den fruktade rygg knäckaren!  



11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Skapa flashcards