★ 399 gram ★

Alla inlägg under maj 2010

Av Lisa - 19 maj 2010 19:18

Tjeeeena! Ja som ni såg i tidigare inlägg så har jag bakat idag! Men det var ju bara så komiskt på nåt vis. När jag var klar med bakningen så tog jag med mig kakan ner till mammzen och ställde in den i kylen. Sen fick jag den briljanta idén att jag skulle väga mig. Och HOPPSAN, jag hade gått ner 2,5kg bara på ett par dagar... Men nu var ju kakan redan bakad och vem kan då låta bli att äta? Tre bitar slank ner, men sen gick jag och Olivia Nipleden och sen åt jag då en nyttig och kolhydrats-fri middag. Så jag har inte såååå dåligt samvete ändå. Jag ska INTE sabba det här nu när det börjar hända saker!!

Fredrik är ju ganska mat fixerad. Så när han är hemma så blir det alltid en stabbig frukost, och sen en brak lunch inte alls långt därefter.. Middag, och sen blir vi alltid sugen på nåt sött framåt kvällen.. Men när jag är ensam så blir det inte alls lika mycket ätande. Frukosten tar jag efter promenaden och sen äter jag en sen lunch, och middan blir bara en protein drink/ smoothie. Det är tydligen så man ska göra :)

Nu blir det hårdkörning fram till bröllopet, för jag har fortfarande 3kg kvar att tappa för att nå mitt mål. Go Go Go Go!!!

Av Lisa - 19 maj 2010 15:02

Skulle baka lite cupcakes idag. Men jag glömde köpa formar, så det fick bli en stor kaka av alltihopa istället. Och här kommer resultatet och receptet!!

 

120g choklad
100g smör
1 1/4dl socker
1dl mjöl
1/2tsk vaniljsocker
1tsk bakpulver
2 ägg
75g choklad, grovt hackad

Smält smör och choklad i en kastrull. Häll socker, mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål och tillsätt ett ägg i taget och vispa emellan. Häll över chokladblandningen och rör ihop. Blanda försiktigt ner den hackade chokladen. Ställ pappersformar i en muffinsplåt, fyll formarna. (eller häll allt i en form med avtagbar kant som jag gjorde) Grädda i 180 grader i cirka 20 minuter. När en provsticka kommer ut ren är de klara. Låt svalna på galler.

Vaniljfrosting:
4msk smör, rumsvarmt
100g cream cheese
5dl floursocker
3tsk vaniljsocker

Vispa smöret krämigt med elvisp, tillsätt cream cheese och vispa fluffigt. Häll i vaniljsockret och floursockret lite i taget, vispa till en slät massa. Låt stå en stund i kylskåp ifall den är för mjuk för att spritsa.

Av Lisa - 18 maj 2010 22:18

Ja ibland tänker man verkligen för mycket. Tänker sönder allt som går att tänka på och hittar problem i precis ALLT. Hur ska det gå med det? Och hur ska de bli med det? osv osv.. Fast egentligen har jag inte så mycket att oroa mig för. Men när jag är på det här humöret så kan jag tamejfan oroa mig för hur jag ska kunna välja mellan lättmjölk och mellanmjölk nästa gång jag ska handla. Då är det illa!

Men sån är jag ibland, en stor tänkare och extremt duktig på att analysera och vrida och vända.. Till vilken nytta? Men så här blir jag när jag är ensam hemma med mina tankar, då blir jag lite knäpp av mig, så det är tur att jag har en gubbe och en familj som jag spenderar mycket av min tid med, annars hade jag nog varit ett riktigt psycho!! haha.

Jaja, imorgon är en ny dag! Over and out

Av Lisa - 18 maj 2010 18:49

Good Afton! Urs vilken träningsvärk jag har i beeenen! Skönt, då vet man att man har gjort nån nytta iaf. Dessutom har jag varit jäkligt duktig på matfronten både igår och idag. Det går så mycket lättare när inte min matfixerade gubbe är hemma. Han vill ju äta JÄMT!!

Var på stan en sväng idag och köpte mig en hårfärg och lite strumpor, sen tog jag en fika med Evelina och gosa lite med lilla Nino. Så söt liten bebis!!!

Vet även att det har planerats möhippa idag! Men självklart så får jag inte veta nånting mer än ett datum, så lite smått nyfiken är man ju, men det är bara att vänta.. Spännande!!!

Nu är det städning som står på schemat. Har fortfarande inte riktigt tagit tag i högen med alla sommarkläder, men jag tar det i omgångar. Men nu är jag nästan klar. Har även bytt sängkläder, diskat och plockat lite medans Olivia sitter här och har tråkigt..


Nu blir det 5an all night long, som vanligt på Tisdagar!!

Av Lisa - 17 maj 2010 21:55

Gluttade i bloggen på vad jag skrev för ett år sedan. Och det är ungefär som om jag hade skrivit det idag! Jag får samma tankar och känslor i kroppen varje år, den här tiden.. Jag tror att jag har nån slags benägenhet att få vår depression. Inte så att jag är inne i en depp nu, men om jag skulle gå in för mycket i mina tankar och isolera mig så som jag känner att jag vill göra ibland så skulle jag utan tvekan hamna i antingen depp. eller missbruk. Men att jag är medveten om det gör ju faran desto mindre :)

Idag har jag varit hos mammzen mest hela dan. Hjälpt henne att flytta om litegrann. Det är ju bara sååå tråkigt att sitta här hemma och ruttna helt själv.. nä urs va tråkigt!  Olivia följde med mig till frissan iaf och nu har jag ganska klart för mig hur hår och smink kommer att se ut. Vi gjorde ingen provuppsättning eftersom vi kommer har såå mycket tid när jag väl ska dit på bröllops-morgonen och vi vet ju hur det ska se ut så det är bara att köra på!! Det kommer först bli krusning av hela håret för att få volym, sedan kommer det bli MYCKET volym på huvet och även lite långa lockar som hänger ner på ena sidan. Svårt att förklara, men om man säger så här: Håret och sminket kommer att kompensera den enkla outfiten.. Alltså MYCKET hår och mycket smink :)  Spännande!

Har även pratat med mormor idag och bestämt att hon ska bara Toscamuffins till bröllopet. Hur gott lät inte det då? Åååå va jag längtar!


Nu ska jag äta stekt äpple med kanel, ingefära, solrosfrön och yoghurt!

Av Lisa - 17 maj 2010 12:50

Ibland är det underbart med regn! Har precis gått/sprungit Nipleden. När jag kom ut kände jag små mjuka och varma små regndroppar som la sig på huvudet som daggdroppar, och sånt regn gillar jag! Men inte av vilken anledning som helst. Jag gillar inte att svettas, särskilt inte i ansiktet. Men det går ju inte att komma ifrån när man är tränings freak.. Men när man är ute och går/springer i regnet så vet man inte vad som är regn och vad som är svett, så jag kan vara hur blöt som helst utan att känna att jag måste gömma mig om jag möter nån!  Ja, jag är lite konstig ibland jag!


Nu ska jag ta lite bilder på min Bröllops-outfit och ta med till frissan ikväll så hon har något att utgå ifrån när hon ska hitta en matchande frisyr :)

Av Lisa - 17 maj 2010 11:28

R.I.P Ronnie James Dio. Så då bjuder vi på min favoritlåt a´la Dio

   

Av Lisa - 16 maj 2010 18:44

Seg som få! Ja det känns att man har varit uppe på nätterna, jag känner mig trött ända in i själen så jag ser verkligen fram emot att få soooova inatt! Fast innan jag kan göra det så måste jag ha lite garderobs rensning.. Suck. Har burit upp en massa tjock tröjor på vinden och tagit ner alla sommarkläder som nu ligger utspridda över hela sängen i väntan på att hamna i olika högar. 'behålla', 'slänga', 'ge bort', 'kanske ha kvar'.. ja ni vet hur det kan vara. Köpte faktiskt inte så jättemycket kläder förra sommaren, och sommaren före det så var jag på Korpberget så då köpte jag inte ett endaste plagg.. Så det är många plagg som hamnar i 'kasta' högen, bara för att dom är så gamla. Tur det är billigt med linnen och små klänningar :)

Idag tog jag en liten joggingtur som omväxling. Jag pallade inte gå Nipleden men kände att det var för fjuttigt med en vanlig promenad, så jag sprang. Inte hela tiden men lite intervallträning är alltid bra. (jag kallar det så, fast egentligen är det bara för jag har sånt dåligt flås)

Imorgon är det dags för BRUDFRISYREN!! Det ska bli riktigt kul, fast det innebär också att jag måste ta och bestämma mig för vilken hårfärg jag ska ha.. hm.. Svart? Slingat? Brunt? ååå ja vet inte..

 


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Ovido - Quiz & Flashcards