★ 399 gram ★

Alla inlägg under maj 2010

Av Lisa - 26 maj 2010 14:25

Blev störd i min dröm imorse.. klockan sex stod en lastbil och pep och brummade utanför mitt fönster. Hade god lust att slänga en sko på chauffören, men jag lyckades somna om och vaknade klockan nio med ett leende på läpparna.. Leendet varade dock inte så länge eftersom min mage hade bestämt sig för att ge mig världens magknip i ett par timmar. Men det gav sig till slut och jag och Mammzen åkte iväg på Lidl för storhandling. Där fick man också bli lite irriterad då man fick stå i kassan typ en halvtimme för det var fel på kortläsarna.. suck. Men nu har jag frysen och kylen full av god mat så jag är glad ändå :)

Tog en tripp på stan med Linn och drack en latte på Lilla Cafét och snackade en massa skit. Hon kommer nog flytta till Norge snart, så vi får passa på att umgås lite extra nu innan hon åker!!! 

Blev glatt överraskad när posten kom och jag fick se mitt lönebesked också. Jobbade ju påskhelgen så jag fick en hel del storhelgs tillägg så det blev en bättre lön än jag hade hoppats på.

Nu är det LUNCHTIME, och sen kommer gubben hem :)

 


Av Lisa - 25 maj 2010 23:21

Ibland blir jag så less! Varför kan jag aldrig slappna av och bara ta det lugnt? Verkligen känna i mig själv att allt är lugnt? Nä det går inte. Det finns alltid nånting att känna sig stressad över. Jag tror att allt är så bråttom och jag tror att livet är fullt av måsten och jag tror att det är det som är orsaken till min panikångest.

Idag kom den som ett brev på posten. Det var längesen sist, men nu var det dax igen. Var hemma, käkade middag och satte mig sedan i soffan för att i godan ro se på tv. Men min kropp ville annat. Myrkryp i benen, centrifug i bröstet och en känsla av att vilja kräkas eller gråta.. Jag försöker verkligen att slappna av, andas och fundera på vad det är som händer med kroppen och VARFÖR!!? Men just då så är det ganska svårt att tänka på nåt annat än känslan av att jag håller på att kvävas, jag vill ut ur min egen kropp! Ja, jag tog iaf ett par sobril och kände mig bättre efter ett tag. Efter en massa tänkande så kan jag bara hitta en enda orsak (om det nu finns en orsak) och det är att jag är stressad JÄMT. Ända in i själen!! Till och med när jag sitter stilla och tyst, när jag ska sova, JÄMT så går hjärnan på högvarv och försöker lösa världens alla problem.. Planerar saker och löser andras problem, men hälften av allt jag tänker blir aldrig mer än en tanke.. En plan, ett påhitt som rinner ut i sanden..

Jag får nog börja meditera eller nåt. Öva på att ta det lugnt och slappna av!! RELAX!

Nån som kan lära mig hur man gör?

Av Lisa - 25 maj 2010 18:33

Jag gillar ju att exprimentera med mat! Och idag provade jag nåt nytt som verkligen blev jättegott. Det skulle egentligen bli nåt helt annat, men pga brist på vissa igredienser så blev det en supergod kycklingsoppa!


1 kycklingfile´ (krydda med salt,chili och svartpeppar)

1/2 burk kesella

1-2dl vatten

1 näve hackade mandlar

1 msk kokos

1 tomat (skuren i halvmånar)

Lite riven västerbotten ost!

(bryn kycklingen med kryddorna först, tillsätt sedan resten av ingredienserna och låt det koka ihop.. tog ca 30 minuter att göra)


Vill man så kan man ju använda grädde istället för kesella och vatten, men det blev verkligen en SUPERGOD soppa! Duktig Lisa :)

Man kanske ska skriva en kokbok av alla sina 'misslyckade' matlagningsförsök.. Med lite fantasi så går det att svänga ihop nåt gott av nästan vad som helst.

(på bilden är det en helt annan kycklingrätt,men jag tyckte det var trevligt med en bild iaf ;)

Av Lisa - 25 maj 2010 10:08

Vilket mörker! Vaknar upp ur min skönhetsömn och känner mig inte alls särsilt utsövd, och inte heller särskilt vaken. Stapplar mig in i badrummet och står böjd över handfatet och kraxar och spottar en lång stund innan jag kan andas normalt igen. Fan, nu var det min tur att bli förkyld. Men kunde man förvänta sig annat när alla andra runt omkring går runt och kraxar och snorar. Så idag blir det nog inte nånting gjort som jag hade planerat. Som det känns nu som kommer jag inte gå utanför dörren ens, men jag piggar säkert på mig om nån timme.

Ska iaf försöka få med mig mammzen på affären för jag behöver verkligen handla lite mat,rättare sagt EN MASSA mat, och då behöver man ju skjuts! Här finns inte ens kaffe, och det är INTE okej!

Av Lisa - 24 maj 2010 22:40

En halvdäckad Lisa ensam i sin soffa. Ja, jag är iaf ganska slut i huvet. Det blev lite slitsamt ikväll, så jag njuter av att vara hemma i tystnaden! Fredrik har stuckit till Ö-vik igen så det är bara jag och Mini hemma. Tomt och tyst, och jag blir alltid lika rastlös bara av vetskapen att Fredrik inte är hemma.. Men det är sånt man måste vänja sig vid.

Mini har varit på äventyr med Mamma och verkar ha haft en bra dag för hon är helt slut och sover som en stock!

Trodde att jag skulle få ett roligt paket med posten idag..

Men icke, så då hoppas jag på att morgondagen har ett paket att erbjuda istället    En liten present till mig själv bara för att jag är så bra :)


Blodprov..Ännu en sak som jag är väldigt duktig på att skjuta fram.. Nu är det snart tre veckor sen jag skulle varit på LAB, men av nån anledning så känns det så jobbigt och ansträngande att ta sig dit, men imorgon får jag nog ta mig i kragen och cykla upp dit. Jag menar, det handlar om max en timme av mitt liv och ett litet stick i armen som jag är så van vid ändå, så vad sitter det i?? Nä, skärpning på den fronten!


Nu ska jag sova! Tidigt som den pensionär jag är. Imorn blir det träning (av något slag, beroende på väder) Och en liten tripp på stan kanske. Har en del inköp planerade, men jag hinner väl glömma dom tills imorgon.

Är inne i en väldigt glömsk och tankspridd period just nu och jag blir så less på mig själv! Allt blir antingen fel, bakvänt, framskjutet eller bortglömt..


Av Lisa - 24 maj 2010 09:00

Idag tänker jag INTE träna! Jag tänker INTE springa, INTE dansa Zumba och INTE promenera (mer än upp till jobbet sen) Idag är det vilodag från allt sånt, för jag har en grym träningsvärk och funderar på hur arbetsdagen ska gå egentligen. haha. Man får skylla sig själv!

Har en massa samtal som jag behöver ringa, som jag har skjutit på alldeles för länge nu. Typiskt mig, jag HATAR att ringa. Men hur kul är det att ringa till F-kassan och säga åt dom att dom måste ge mig MINDRE pengar? Ja, men jag blir ju fru nästa månad och då får man inte lika mycket bostadstillägg.. Det vore ju inte särskilt kul att bli återbetalnings skyldig, så det är lika bra att vara ärlig!!

Har ju även en del att fixa inför bröllopet! Men jag har VÄLDIGT tur som har en mamma och en moster som planerar för fulla muggar. Jag vet knappt nånting jag, men det gör inget. Jag blir sååå stressad och ser allt som stora berg om det blir för mycket att ta itu med, så till slut står jag bara handfallen och ger upp och DET får INTE hända! Men jag måste iaf ringa vigsel gubben och kolla så att jag har alla rätta papper så att det inte fattas nånting när det är dax.. Det vore nåt det!


nä, nu ska ja göra mig klar för dagen..  Bye bye

Av Lisa - 23 maj 2010 22:49

Goder afton goder afton både herre ååå fru! Sitter och tittar på Wallander och jag HATAR den här filmen. Tycker den är så vidrig bara. Sist jag såg den så tänkte jag på den i flera dagar efteråt.. Men ändå sitter jag och plågar mig själv och ser på den. URS OCH FY FÖR PEDOFILER!

Har iaf jobbat idag. En lugn kväll blev det och jag hoppas på en lika lugn kväll imorgon. Dom växer inte på träd dom kvällarna kan jag lova! Har dessutom en jäkla träningsvärk, så morgondagen kommer bli tung i vilket fall som helst!

Har fått mitt schema för sommaren idag också. Var tvungen att göra lite små justeringar så jag får va ledig då det är dax för möhippa och även dagen efter bröllopet. Men annars var det ett kanonbra schema! Bara korta dagar, precis som jag vill ha det :)


Avslutar kvällen med lite stekta äpplen,mandlar och kesella. Mums!

Av Lisa - 23 maj 2010 11:33

PUUUUUH!! Precis hemkommen från Gymmet. Det var väldigt längesen jag var där. Gillar inte riktigt att va på gymmet på sommaren eftersom jag mest motionerar, men idag var det så tråkigt väder så jag gick dit. Tränade lite axlar och sprang på löpbandet 3km. Jag brukar inte springa! Jag brukar få så jäkla ont i benen när jag springer på löpbandet så det gååår bara inte. Men nu funderade jag ut vad jag gör för fel. När jag springer ute så blir det inte så, bara på löpbandet.. Och nu har jag kommit på det! En sån enkel sak som hur man sätter ner foten, att jag inte tänkt på det tidigare!

Nu ska jag bara vila och slappa fram till klockan fyra, då stiker jag iväg och jobbar, och då behöver jag krafter kan jag lova!

Ha en bra dag!


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Ovido - Quiz & Flashcards