★ 399 gram ★

Alla inlägg under oktober 2009

Av Lisa - 29 oktober 2009 17:59

Herre gud va fort den här dagen gick då! Har alldeles nyss varit på (hör och häpna) LOPPIS.. Var mest ute efter en blomlåda till balkongen, men hittade ingen, så ja köpte en.. ja vad ska man kalla det? Man kan ha ljus eller blommor i den.. Som en ställning med tre konformade vaser i olika storlekar.. Svart och vit of course!! De va nice.


Var och bokade en klipptid idag också, så imorgon klockan tolv ska jag klippa mig och göra lite mera slingor! Alltid kul att förnya sig lite!


Känner mig helt tom på ord just nu.. så jag har inte så mkt mer att tillägga..

See ya

    

Av Lisa - 28 oktober 2009 13:59

Tjo.. Har varit på stan och strosat lite. Och så kom vi på att vi skulle köpa spikmatta! Så vi slog till och köpte 2 st.. Så nu har jag legat här på golvet, och fan va skönt det var! Ok, det gjorde lite ont och det bränner på ryggen nu. Men man blev snabbt väldigt avslappnad och faktiskt ganska trött.

Men jag kan varmt rekommendera den för alla som är stel, har värk eller bara är allmänt stressad!


Nu har vi hyrt en film (mitt på blanka dan).. Änglar och demoner blev det. Så nu ska vi slappa en stund innan man sätter igång med maten..

    

Av Lisa - 27 oktober 2009 23:30

Nu har äntligen gubben kommit hem! Så vi har ätit god middag och en massa onyttigheter.. :)  Så imorgon blir det till å röra på döfläsket!!

För övrigt har ja haft en helt ok dag idag.. Tog en sväng på stan men jag hittade inget jag ville ha.. Inte ens ett par svarta benvärmare, helt sjukt vilket utbud det finns i den här stan!


Fick brev från FK idag och min ansäkan om halvtidspension (som det inte heter längre) blev godkänd.. Men den gäller bara i tre år, men det känns ändå skönt..

Fast det är jävligt lite pengar, inget man klarar sig på. Så när rehabiliteringspenningen tar slut så måste jag snabbt som tusan hitta mig ett jobb.. på halvtid. Och hur lätt är det då?? Nä fy vad jag hatar det här med ekonomin alltså! Ett ständigt orosmoment, och det kommer aldrig att försvinna.. Hela livet ska man måsta knepa och knåpa och oroa sig. Det brukar ju oftast lösa sig, men tänk om man bara vore stenrik och helt ekonomiskt oberoende!! Vad mycket annat roligt  man skulle kunna lägga enrgin på!!!


Nä nu ska jag krypa ner bredvid Fredrik och sova. Han ligger redan och snarkar som en 245 med trasigt avgasrör, så jag får se om jag kan somna :P

  

+

Av Lisa - 27 oktober 2009 22:24

Av Lisa - 27 oktober 2009 12:57

Såg en intervju med henne alldeles nyss på nyheterna.. Fick lite flashbacks faktiskt.. Jag satt ju i fängelse 2006 och när jag kom till Hinseberg så hamnade jag på samma avdelning som henne..

Det jag minns av henne är att hon varje kväll stod i telefonen och det enda man hörde henne säga var: Da Da Da Da..

Jag och en annan yngre tjej delade rum och hade rummet mitt emot henne.. Ni vet ju hur det kan låta när två 20 åriga tjeter sätter igång och fnittrar och stimmar.. Och det gillade inte Biljana.. Så en eftermiddag så satt jag och den andra tjejen inne i vårt rum och jag hade fått låna en gitarr.. Så jag satt där och sjöng och spelade.. Då stormar Biljana in och börjar skrika (på sitt eget språk).. Vi fattar ju ingenting.. Till slut hör man: åååå all this noise is driving me crazy! och hon viftar med armarna, sen smällde hon igen dörren och vi vågade inte komma ut från rummet på flera timmar! haha.. 

Efter några veckor blev jag flyttad till stället jag ville vara på.. 'Slottet'- motivations och behandlings avdelningen. Då slapp man iaf bo med Biljana och en estländsk prostituerad som födde sin son i fängelset och hade honom där på avdelningen, och en polsk kvinna som hade styckat sin man eller nåt sånt sjukt..  Kände mig inte riktigt bekväm att bo med dom!


Men det blev folk av mig till slut också ;P

Av Lisa - 27 oktober 2009 10:33

Såg ni roast på Berns igår? Sofia Wistam blev ju roastad och dom gick på henne ganska så hårt.. Särskilt Magnus Betnér.. Men det är ju Ok, det är därför alla är där, för att lyssna på när en person blir mobbad av sex andra personer! haha..  Men jag tyckte Magnus gick lite för långt när han började prata om hennes barn! Och det syndes på henne också att hon blev besvärad. Han sa tex att hennes barn aldrig kommer kunna ta sig nånstans i livet, kommer aldrig kunna bli nåt pga sina namn.. osv..  Ja ni som såg det, vad tyckte ni??


Själv så vaknade jag alldeles nyss. Hade supersvårt att somna igår och idag känner jag mig helskum.. Tjock i halsen, varm och trött.. Men jag kollade tempen och jag har inte feber iaf, så det kanske går över när ja varit vaken en stund..

Jag hoppas Fredrik kommer hem idag!! Pratade länge med han igårkväll och jag hörde på han att han faktiskt var ganska less nu.. Han har ju faktiskt jobbat hur länge som helst nu! Först 5 dagar-ledig två-och sen 9 dagar i streck! Så jag hoppas att han kommer hem och vilar upp sig, så han inte sliter ut sig totalt!!!


Sitter och tittar på Malou nu och det handlar om ett av mina favoritämnen!!  Olika sorters dieter!!  Själv så har jag ju kört den här LCHF dieten.. Vet inte om jag kan kalla det Diet längre, för det är inget jag riktigt tänker på.. Har helt enkelt plockat bort kolhydratera. Och jag tycker att det funkar! Fast när man rör mycket på sig, kanske motionerar eller tränar så blir man rätt trött  om man inte får i sig några kolhydrater.. Så vi har lagt till potatis eller ris på Lunchen och det funkar precis lika bra...

Sen får man ju alldid kämpa med godis suget på kvällarna, men det är man ju van vid så :P


Nä nu ska ja äta frukost. Sen blir det långpromenad!  

Av Lisa - 26 oktober 2009 18:22

Jag har sagt till mig själv så många gånger att jag inte ska låta det styra mitt liv, men hur jag än vrider och vänder på det så måste jag erkänna att jag är totalt styrd av detta!

Jag pratar om panikångest!!! Har haft det ett antal år nu och jag vet i vilka situationer jag får det.. Det är när jag på något vis känner mig fast, trängd, att jag inte kan komma därifrån! Jag vill bara SPRINGA!! Från början var det nog bara en slags klaustrofobi, men med åren har det blivit mer och mer och jag undviker mer och mer situationer för att slippa oroa mig över att jag ska få panik..

Det kan vara något så enkelt som att åka buss, sitta i ett väntrum, stå i en kö, gå till frisören. U name it. Situationer då det krävs att man stannar kvar där man är. Men jag övar på det varje dag.. Ibland kan jag komma på mitt under en situation att 'Nu borde jag ju egentligen ha panikångest' men upptäcker att det faktiskt går riktigt bra.. Då kan jag ge mig själv en klapp på axeln sen..

Men det blir ju att man faktiskt tappar glädjen i att göra en del saker eftersom det är en sån stor grej för mig bara att tänka tanken!! Vissa saker måste jag helt enkelt avstå från, saker som andra tycker är skitroliga men som för mig bara betyder ångest!!


Nu ska jag ju om ett par veckor göra en leverbiopsi.. ett ingrepp som tar ca 40 minuter.. och efter ingreppet måste man ligga stilla i ca 4 timmar pga blödningsrisken.. Och jag börjar redan oroa mig för hur det ska gå..  Bara vetskapen om att jag inte kan kliva upp och springa därifrån gör att jag nästan vill skita i alltihopa. Jag stannar hemma istället!!

Jag tror att jag ska ringa dit och tala om hur det ligger till, så kanske jag kan få ngt lugnande för annars vet jag ärligt talat inte hur fasen det ska gå.


Ja ni gott folk.. Det var ingen som trodde detta om mig va? Jag kan säkert verka väldigt obekymrad och självsäker ibland, men vissa dagar är det bara ångesten som styr. It sucks!! Och jag tänker börja utmana mig själv mer!!!!

  


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Ovido - Quiz & Flashcards