★ 399 gram ★

Direktlänk till inlägg 19 oktober 2009

åå va ja e arg!

Av Lisa - 19 oktober 2009 20:49

Alltså jag fattar inte hur det kan vara så fruktansvärt dålig kommunikation mellan olika enheter o styrelser och hur man bara kan strunta i hur människor mår!

När en missbrukare tar steget att åka på avgiftning FRIVILLIGT så borde dom väl bara gör allt som står i deras makt för att hjälpa den människan?

Nej, då när han väl kommer dit så har det blivit fel men intyget han fick av läkaren. Dom hade inte skrivit ett nertrappnings schema..,,Och det är ett ställe för ALKOLISTER!! Dom hade aldrig haft en tablett missbrukare där ens så dom skickar hem honom!

Ja fattar inte det alltså! Och socialen tycker mest att det är besvärande att behöva ta del av information om hur det står till med en ung människa och att han verkligen behöver hjälp.

Dom VILL INTE hjälpa folk! Så är det bara. Så länge dom slipper betala så är dom nöjd. Då får det gå hur som helst för människorna som kanske håller på att gå under, det skiter dom i.


När jag var 19år så blev jag tvångsomhändertagen enligt LVU (lagen om vård av unga) och blev skickad till ett behandlingshem långt upp i Sverige.. Där stannade jag i åtta veckor för att sedan komma hem och fortsätta missbruka.. För jag ville inte sluta!

När jag blivit 21 år så sitter jag i fängelse.. När jag varit där i ca 6 månader så inser jag ju att när jag kommer ut (efter ytterligare två månader) så behöver ju jag hjälp och stöd för jag ville verkligen bli drogfri nu!!

Så jag tog kontakt med socialen i Sollefteå och berättade min situation. Det jag ville var ju att få komma till ett behandlingshem först och främst, men om det inte gick så behövde jag ju hjälp med att skaffa lägenhet, ekonomin och ngt slags stöd..

Gissa vad jag fick för svar?  Nej, du har fått din chans! Säger man så till en 21åring som vädjar om hjälp för att kunna leva ett normalt liv??  Dom är så jävla sjukt snåla så man blir såååå arg!!

När jag kom hem så fick jag lov att bo hos mamma eftersom jag inte fick hjälp. (mamma bor ute i skogen och det går knappt några bussar därifrån).. Gissa om jag fick panik när jag satt där ute helt ensam och kunde inte ta mig någonstans.. Det resulterade i att jag höll mig drogfri i 6 dagar. Sen var jag igång precis som förut...

 

Det här är min åsikt:  Om en missbrukare eller en människa som mår väldigt psykiskt dåligt ber om hjälp så MÅSTE man fan ta det på allvar! För det är mycket stolthet som ska sväljas och kräver hur mycket krafter som helst innan man som missbrukare ber om hjälp.. För när man missbrukar så finns det inget som är mer skrämmande än det ordet! Och det krävs så fruktansvärt lite för att man ska ge upp.. Ett litet bakslag bara.

 

Ja.. jag var bara tvungen att skriva av mig lite.. För det känns som om historien upprepar sig hela jävla tiden, och det är säkert inte bara i Sollefteå kommun som det är på det här viset..

  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa - 8 juni 2016 15:54

Ja ibland har man verkligen otur. Har varit frisk länge nu och var inte alls orolig för att börja jobba.. Och så får jag ett bett av något slag.. Som växer och växer och till slut kan ja inte sitta på ena skinkan (där bettet sitter) . Slutade med...

Av Lisa - 5 juni 2016 22:34

            Igår!!! Det var längesedan jag skrattade så fruktansvärt mycket. Dom är ju helt sanslöst roliga mina Småstads-grabbar! Jag bara älskar dom. Det var inte så mkt att fundera på när man hörde att dom skulle hit. Hade docl gärna stann...

Av Lisa - 1 juni 2016 20:36

Sommar än en gång! Känner mig glad och lycklig och full av hopp idag! Det har varit ett tufft år och jag har inte riktigt fått ordning på alla bitar än, men är på god väg.     Hej jag heter Lisa, och jag är en beroende! Ja, så presenterar jag m...

Av Lisa - 19 februari 2016 19:29

Tror ni den här lilla tjejen lägger sig lycklig ikväll? Första ridturen En bra dag med hundar hästar och kaniner. ...

Av Lisa - 17 februari 2016 07:45

Hej på er! Det var längesen jag visade mig här, men nu kikar jag in och bjuder på en låt som jag gjort..  Eller.. texten har min syster skrivit och den handlar om mig. Melodin har jag gjort. och det är jag som står för sång och gitarr     https...


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se